Η νεαρή φοιτήτρια νομικής που «πάτησε» το Χάρβαρντ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ νεαρή φοιτήτρια νομικής που «πάτησε» το ΧάρβαρντΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 17:16

ΕΧΕΙ και η Ελλάδα τη δική της... Αμάλ Αλαμουντίν, μια νεαρή φοιτήτρια της Νομικής, που γνωρίζει απέξω και ανακατωτά το Δικονομικό Δίκαιο και δεν διστάζει να τα βάλει με σπουδαστές φημισμένων πανεπιστημίων, όπως το αμερικανικό Χάρβαρντ, κερδίζοντας σε διαγωνισμούς διεθνούς κύρους.
Ο λόγος για την τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θεοδώρα Κουτεντάκη, που πριν από λίγες μέρες κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης, όπου συμμετείχε μαζί με τους συμφοιτητές της. Τον περασμένο Αύγουστο διεξήχθη ο προκριματικός γύρος με συμμετοχή 79 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων απ’ όλο τον κόσμο, στα οποία εκκολάπτονται τα μελλοντικά μέλη της πολιτικής, επιχειρηματικής και νομικής ελίτ.


Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, μεταξύ των οποίων η 23χρονη Κρητικοπούλα που ήταν μαθήτρια στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, αναμετρήθηκαν με τους τελειόφοιτους των άλλων πανεπιστημίων και κέρδισαν επάξια το εισιτήριο για τον τελικό, ο οποίος διεξήχθη 24-26 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 40 πανεπιστημίων. Εκεί, η ελληνική αποστολή κατέκτησε την τρίτη θέση, αφήνοντας πολύ πίσω και «καταϊδρωμένους» τους φοιτητές σχολών που θεωρούνται «μεγαθήρια».


Η εικονική δίκη στην οποία διαγωνίσθηκαν οι Ελληνες φοιτητές αφορούσε την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογά τους να «κουρεύονται». Ειδικότερα, αφορούσε την προσφυγή ξένου hedge fund που κατείχε κρατικά ομόλογα και αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής τους, στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε με ρήτρες συλλογικής δράσης. Τα Ελληνόπουλα αντιμετώπισαν σειρά πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, αποδεικνύοντας πως έχουν τα εχέγγυα για να διαγράψουν λαμπρή πορεία στην επιστήμη τους.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα