«Sun»: Γυμνόστηθες stop στη σελ.3

ΚΟΣΜΟΣ«Sun»: Γυμνόστηθες stop στη σελ.3Τετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 17:23

Η σελίδα 3 της βρετανικής εφημερίδας «Sun» αλλάζει... σελίδα. Υστερα από 44 χρόνια τα topless κορίτσια που αντίκριζαν οι αναγνώστες μόλις άνοιγαν την εφημερίδα παραχωρούν τη θέση τους σε μοντέλα με μπικίνι, «ντύνεται» δηλαδή η διασημότερη «γυμνή» σελίδα καθημερινού εντύπου στον κόσμο.

Τα νέα για τη «νέα 3» δημοσιοποίησαν οι «Times» του Λονδίνου, που άλλωστε ανήκουν, όπως και η «Sun», στον Ρούπερτ Μέρντοχ. Το τελευταίο γυμνόστηθο μοντέλο έκανε την εμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή, ενώ στο φύλλο της Δευτέρας τους αναγνώστες «καλωσόρισε» η Ρόζι Χάτινγκτον Γουάιτλι φορώντας μπικίνι. Στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα επέλεξε τις ηθοποιούς Τζένιφερ Μετκάλφι και Τζέμα Μέρνα, επίσης με μπικίνι, σε παραλία. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η εφημερίδα δεν είχε γυμνόστηθα μοντέλα στο σαββατιάτικο και το κυριακάτικο φύλλο της, ενώ κάποιος φορές δεν είχε ούτε στο καθημερινό, ενώ δεν υπήρχαν καθόλου στην ιρλανδέζικη έκδοσή της. Η φήμη για «κόψιμο» των γυμνόστηθων κυκλοφορούσε τελευταία, ωστόσο ουδείς επιβεβαίωνε ή διέψευδε τα σχέδια.


Οι φωτογραφίες κοριτσιών που πόζαραν με μονοκίνι είχαν προκαλέσει μακροχρόνιες διαμαρτυρίες από φεμινίστριες, οι οποίες μάλιστα συγκέντρωσαν 200.000 υπογραφές συμπαράστασης στο αίτημά τους για την κατάργηση της σελίδας 3 με την εν λόγω μορφή της. Πέρυσι ο Ρούπερτ Μέρντοχ ζήτησε από τους followers του στο twitter τη γνώμη τους για το θέμα των topless φωτογραφιών γράφοντας: «Δεν είναι οι όμορφες νεαρές γυναίκες πιο ελκυστικές, τουλάχιστον ντυμένες με ρούχα της μόδας;».


Ο 83χρονος εκδότης είχε προσθέσει ότι φεμινίστριες ανέκαθεν πολεμούσαν τη σελίδα 3. Ορκίζονταν μάλιστα ότι δεν θα αγόραζαν ξανά την εφημερίδα. «Πιστεύω ότι οι topless φωτογραφίες είναι ντεμοντέ. Αλλά οι αναγνώστες διαφωνούν μαζί μου» έγραψε τότε.
Πάντως οι συμμετέχοντες στην καμπάνια «Ποτέ ξανά σελίδα 3» χαρακτήρισαν την κατάργηση των ημίγυμνων φωτογραφιών πραγματικά ιστορική και μίλησαν για μεγάλη ημέρα για τους πολίτες.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα