Ο μεγάλος καημός των ψηφοφόρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ μεγάλος καημός των ψηφοφόρωνΤετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 16:43

«Δεν μπορώ να πληρώσω την Εφορία», «μου ήρθε μεγάλος ΕΝΦΙΑ», «θέλω δουλειά για το παιδί μου», «μου έκοψαν τη σύνταξη». Αυτές τις ημέρες όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς επισκέπτονται τα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων βουλευτών, κάποιοι θέλοντας να μοιραστούν τον πόνο τους, άλλοι για να εκτονώσουν τον θυμό τους, μερικοί για να συμβάλουν στον αγώνα και κάποιοι με την προσδοκία να πιστωθούν τη βοήθεια που θα προσφέρουν. Οπως διαπιστώνουν

οι υποψήφιοι βουλευτές, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η ενεργοποίηση του κόσμου είναι σαφώς μεγαλύτερη απ' ό,τι το 2012, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται σε μεγάλο βαθμό αυθορμήτως προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Χωρίς ρουσφέτια

Η γκρίνια και ο φόβος για το άγνωστο δεν λείπουν, ενώ το θέμα των καταθέσεών τους βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Τα αιτήματα για ρουσφέτια έχουν εκλείψει ως πρακτική, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στα εκλογικά κέντρα με ένα βασικό πρόβλημα, αυτό της ανεργίας που αφορά είτε τους ίδιους είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και αναζητούν λύσεις. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τα εκλογικά κέντρα τις τελευταίες ημέρες είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας, αφού αυτοί έχουν και τον περισσότερο διαθέσιμο χρόνο, αλλά και πιο παλαιοκομματικές αντιλήψεις για τις σχέσεις ψηφοφόρου - υποψηφίου, ενώ δεν λείπουν και οι μικρές ηλικίες που θέλουν να βοηθήσουν σε εθελοντική βάση και έχουν όρεξη να συμβάλουν στον προεκλογικό αγώνα.

«Κάποιοι έρχονται και μας λένε τι τους πλήγωσε από το κόμμα, τι πρέπει να αλλάξει, ενώ άλλοι δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν είτε γιατί θέλουν να καλύψουν μια ψυχική τους ανάγκη είτε γιατί με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι θα τους θυμόμαστε την επόμενη μέρα» σημειώνει υποψήφιος βουλευτής της Θεσσαλονίκης. Την τελευταία εβδομάδα το ενδιαφέρον έχει εντατικοποιηθεί και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η πόλωση που κορυφώνεται. «Ο κόσμος ασφυκτιά και θέλει να κρατηθεί από κάπου. Ερχονται και μας λένε τα προσωπικά τους προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης, ελπίζοντας ότι θα βρουν ένα έρεισμα για την επόμενη μέρα ή τουλάχιστον θα ακουστούν από κάποιον» τονίζει υποψήφιος βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα