Σχέδιο αποσυμφόρησης της δικαιοσύνης

Την 20η Μαρτίου του 2013, όρισε ως ημερομηνία γέννησης της διαμεσολάβησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Καταφεύγοντας στη διαμεσολάβηση εμπλεκόμενα μέρη διαπραγματεύονται για τη συνδρομή πιστοποιημένου δικηγόρου διαμεσολαβητή προκείμενου να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση χωρίς να χρειαστεί προσφυγή στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο θεσμός αυτός, θα αποσυμφορήσει τη δικαιοσύνη και οι δαπάνες που θα απαιτούνται, θα είναι πολύ λιγότερες από την προσφυγή στα δικαστήρια. Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε

ότι ο θεσμός θα εφαρμόζεται σε όλες τις ιδιωτικές διαφορές ξεκινώντας από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και από τις χιλιάδες μικροδιαφορές.

«Ο θεσμός θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα αφού η ελληνική κοινωνία κατά την οικονομική κρίση έχει έρθει πιο κοντά στην προσφυγή στα δικαστήρια» σημείωσε ο πρόεδρος τους ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ είπε ότι «είναι μια διαδικασία που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό».

Η πρόεδρος της ένωσης δικαστών-εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το θεσμό και τόνισε πως «δεν είναι ανταγωνιστικός με το ρόλο του δικαστή, αλλά συμβάλλει στην αναβάθμιση της δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα