Σχέδιο "Αθηνά": Κινητοποιήσεις στο ΑΤΕΙΘ και στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

15:35 20/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Την είσοδο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης απέκλεισαν από το πρωί μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το τροποποιημένο σχέδιο "Αθηνά".

Σε γενική του συνέλευση, ο Σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, εκτιμώντας ότι και το τροποποιημένο σχέδιο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με το αρχικό, ότι δεν έχει στόχο την πραγματική αναδιάρθρωση
της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά την συρρίκνωσή της και ότι οι συγκεκριμένες καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις των τμημάτων του ΑΤΕΙΘ, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το ίδρυμα.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει και αύριο τον αποκλεισμό του ΤΕΙ, ενώ θα συμμετέχει και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΤΕΙΘ αποφάσισε την λήξη της κατάληψης του ιδρύματος, που πραγματοποιούσε επί 47 ημέρες και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέες μορφές δράσεων.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο σύλλογος των οποίων σε χθεσινή γενική του συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης του ΤΕΙ στην Κοζάνη μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου, και το κλείσιμο των διοδίων του Πολυμύλου, με ελεύθερη διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων, σήμερα το μεσημέρι. Το βράδυ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο με συναυλίες και άλλα δρώμενα.

Το σχέδιο "Αθηνά" μειώνει τα τμήματα του ΤΕΙ από 20 σε 9, ενώ καταργεί ως αυτοτελή τα τμήματα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα