Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων άφησαν τα ναυτεργατικά σωματεία

15:37 20/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την πλήρη αντίθεση τους στο νομοσχέδιο που αφορά την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις, εξέφρασαν οι Διοικήσεις της Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό καθώς και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, στο ΝΑΤ και στο ΥΝΑ σε συνέντευξη Τύπου. Ακόμη, τα ναυτεργατικά σωματεία άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην κατάθεση του νομοσχεδίου
από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Όπως επεσήμαναν, το νομοσχέδιο οδηγεί στην καταστροφή της ακτοπλοΐας καθώς μειώνει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί τους ναυτικούς στην ανεργία ενώ στερεί τα νησιά από σύγχρονα πλοία και επαρκή δρομολογιακή κάλυψη.

Επίσης, ζήτησαν από τον υπουργό κ. Κ. Μουσουρούλη την άμεση απόσυρση του και την έναρξη διαλόγου για να επανεξεταστούν τα άρθρα του τα οποία κατά την άποψη τους είναι ολέθρια για τους κλάδους τους οποίους εκπροσωπούν.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία, έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην Ακτή Βασιλειάδη.Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Κώστα Μουσουρούλη για να του θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Παράλληλα, εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά διαδήλωσαν στο λιμάνι του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα