Πως θα βοηθήσετε το παιδί σας να ψηλώσει

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό Public Health Nutrition εφιστά την προσοχή για τους παράγοντες που μπορούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο δυνατό ύψος που μπορούν να πάρουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα του έγκυρου αμερικάνικου περιοδικού αυτά που θα πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό ύψος για το παιδί μας είναι:

1.

Σωστή διατροφή: Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Φροντίστε λοιπόν η διατροφή του παιδιού σας να είναι ισορροπημένη και πλούσια στα παρακάτω συστατικά:

Γάλα: Τα παιδιά χρειάζονται ασβέστιο και βιταμίνη D για την υποστήριξη της ανάπτυξης των οστών , και ενεργεί ως μια καλή πηγή για τα δύο προηγούμενα θρεπτικά συστατικά . Μόλις τρεις μερίδες γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα – όπως το τυρί ή το γιαούρτι, προσφέρει σχεδόν το 100% των ημερήσιων αναγκών του παιδιού σας για ασβέστιο και βιταμίνη D. Έτσι, αντί για χυμό ή σόδα , να δώσει στα παιδιά σας να πίνουν γάλα μαζί με τα γεύματα .Φρούτα και λαχανικά: Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι τα φρούτα και τα λαχανικά θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να ψηλώσουν; Και όμως, τα τρόφιμα αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να αυξήσουν το ύψος τους, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες Α και C . Τα παιδιά χρειάζονται 3-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα .Δημητριακά ολικής άλεσης: Τα δημητριακά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες , δίνουν στα παιδιά σας αρκετή ενέργεια που είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική τους ανάπτυξη . Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β , ψευδάργυρο και μαγνήσιο , όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το παιδί σας για να ψηλώσει. Εκτός από το ψωμί ολικής άλεσης και το πλιγούρι βρώμης , μπορείτε να δοκιμάσετε το quinoa και το κριθάρι .Πρωτεΐνη: Οι πρωτεϊνούχες τροφές τείνουν να είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου , ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το παιδί σας .Τρόφιμα, όπως τα πουλερικά , το ψάρι , ο κιμάς και οι χοιρινές μπριζόλες . Τα φασόλια και τα ρεβίθια είναι επίσης καλές πηγές πρωτεϊνών και ψευδαργύρου.

2. Επαρκής ύπνος τη σωστή ώρα: Κατά τη διάρκεια του ύπνου εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη η όποια είναι υπεύθυνη για την επιμήκυνση των οστών του σκελετού. Συγκεκριμένα ο ύπνος πρέπει να έχει διάρκεια 10-12 ώρες και να ξεκινά γύρω στις 8- 9 μ.μ.

3. Σωματική άσκηση: Η σωματική άσκηση ενδυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα και επιμηκύνει τα οστά. Τα αθλήματα όπως η κολύμβηση, το μπάσκετ, το τρέξιμο και οι γενικά διατακτικές ασκήσεις ενδυναμώνουν τους μυς που στηρίζουν το σκελετικό σύστημα και βοηθούν στην επιμήκυνση των οστών.

4. Προληπτικός ιατρικός έλεγχος: Έτσι είναι σημαντικό εάν παρατηρήσουμε αργή σωματική ανάπτυξη στο παιδί μας να απευθυνθούμε σε ειδικό και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε το τυχόν πρόβλημα να μπορεί να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό ύψος.

Το άρθρο Πως θα βοηθήσετε το παιδί σας να ψηλώσει εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα