Αντιδράσεις μετά το σχόλιο της Λ. Διβάνη για το θάνατο του 19χρονου επιβάτη του τρόλεϊ

Ο διαδικτυακός σχολιασμός του περιστατικού με το θάνατο του 19χρονου επιβάτη του τρόλεϊ της γραμμής 12 από τη συγγραφέα Λένα Διβάνη προκάλεσε «οργασμό» αντιδράσεων από πολιτικούς και όχι μόνο.

Αρχικά, η συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη έγραψε στο twitter:

«Συμπέρασμα: Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».

Οι αντιδράσεις από τους χρήστες του Διαδικτύου δεν άργησαν

να έρθουν με κάποιους να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη δήλωση της συγγραφέως, διαμαρτυρόμενοι έντονα για το γεγονός ότι η ιστορικός χαρακτήρισε «τζαμπατζή» ένα νεκρό παιδί.

Η ίδια, απάντησε στους επικριτές μέσω Facebook:

«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανια, κατέληξε σ’ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος στήριξε τη κα Διβάνη και έγραψε στο facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, δηλώνοντας αντίθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους», επισήμανε με νόημα.

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης άφησε σαφείς αιχμές κατά της κας Διβάνη, αναφέροντας ότι «μόνο όταν η ελληνική κοινωνία τα ξαναβρεί με τον εαυτό της, το δραματικό τέλος του παιδιού είναι αιτία για να κλάψει κανείς και όχι ευκαιρία για να γράψει για ελεγκτές, για τζαμπατζήδες και για δωρεάν κάρτες μετακίνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα