Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. η ληστεία με καλάσνικοφ στο Βελεστίνο

«Άρωμα» τρομοκρατίας αναδύεται από τη χθεσινή ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας, με λεία 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, πως 4 άγνωστοι δράστες οπλισμένοι με καλάσνικοφ, φορώντας περούκες, βερμούδες(!), γυαλιά ηλίου, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατώντας δύο χακί σάκους στρατιωτικού τύπου, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό και

αφαίρεσαν από το ταμείο 317.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας, διέφυγαν σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ ερευνάται αν το όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Αθήνας.

Αυτό που κίνησε την περιέργεια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός, πως αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα από τους πελάτες της τράπεζας, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη αντιεξουσιαστικής οργάνωσης.

«Εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής των ληστών σε έναν εκ των υπαλλήλων της τράπεζας.

Οι αστυνομικοί που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, εξετάζουν προσεκτικά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας και οπτικό υλικό από άλλα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν τους πέντε δράστες που φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ληστεία παρουσιάζει ομοιότητες με αυτές που είχαν γίνει σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φιλώτα Φλώρινας και στον Πυργετό Λάρισας και είχαν αποδοθεί στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα