Σκίτσο του Άντι Γουόρχολ πωλείται στο eBay για 1 εκατομμύριο λίρες!

08:24 2/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα άγνωστο σκίτσο που αποδίδεται στον Αμερικανό καλλιτέχνη της pop art, Άντι Γουόρχολ, βγήκε σε δημοπρασία στο eBay, με την τιμή πώλησης να ξεκινάει από τις 1,2 εκατομμύρια λίρες. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια όμως- δεν είναι σαφές αν είναι αυθεντικό.

Ο δημοπράτης Άντι Φιλντς αγόρασε το σκίτσο του Γουόρχολ για μόλις τρεις λίρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν είναι αυθεντικό έργο του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με εκείνον, το έργο ελέγχθηκε από επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι όντως του «πατριάρχη» της pop art.

«Πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που επαναπροσδιορίζει το έργο ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες τα τελευταία 100 χρόνια», δήλωσε ο 49χρονος άνδρας.

Επίσης, δήλωσε πως οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι το σκίτσο ζωγράφισε ο Γουόρχολ όταν ήταν μόλις 10 ετών. Αυτή η θεωρία, αν ισχύει, αλλάζει ένα σημαντικό στοιχείο για όσα γνωρίζουμε για τον Γουόρχολ, καθώς τοποθετεί την ημερομηνία γέννησης του καλλιτέχνη σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα απ'ο,τι πιστεύεται.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο που ελέγχει την αυθεντικότητα των έργων του Γουόρχολ δεν έχει αναγνωρίσει το έργο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον ιδιοκτήτη του έργου, ο οποίος έβαλε για αρχική τιμή πώλησης τις 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Βέβαια, εάν το έργο αποδειχθεί πως δημιουργήθηκε από τον Γουόρχολ, τότε η αξία του αναμένεται να ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια λίρες. Το σκίτσο αναπαριστά τον τραγουδιστή και ηθοποιό Ρούντι Βάλεϊ και χρονολογείται τη δεκαετία του '30.

Keywords
Τυχαία Θέματα