Την άκρη του νήματος για τους τρομοκράτες και το οπλοστάσιο της Χίου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

08:24 2/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Τα κομμάτια του «παζλ» προσπαθούν να συνδέσουν οι αρχές της αντιτρομοκρατικής, ώστε να εντοπίσουν τα κίνητρα των τριών Τούρκων συλληφθέντων στο φουσκωτό - «οπλοστάσιο» ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η έρευνα έχει προς το παρόν καταδείξει πως εις βάρος του ενός συλληφθέντα, του 55χρονου Χασάν Μπιμπέρ εκκρεμεί «ερυθρά αναγγελία» από την Interpol καθώς θεωρείται βασικός ύποπτος για την διπλή βομβιστική επίθεση εις βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης

στην Άγκυρα στις 19 Μαρτίου καθώς και στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ, ανέφερε για τον Μπιμπέρ πως είναι μέλος της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP/C), αλλά και μέλος οργανώσεων που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι τρομοκρατικές ενώ θεωρείται ο «εγκέφαλος» της βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, 51χρονο Τούρκο εκκρεμούσε δε ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τρομοκρατική δράση αλλά και από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP/C ενώ βρέθηκε πάνω του βουλγαρικό διαβατήριο.

Τέλος, ο τρίτος ο 48χρονος συλληφθέντας βρέθηκε με εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην οργάνωση από τις τουρκικές αρχές ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό γαλλικό διαβατήριο.

Το γαλλικό διαβατήριο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, εκτός από τα όπλα, ένας ψηφιακός χάρτης που απεικονίζεται η παράκτια περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρης και υπάρχουν ορισμένες συντεταγμένες. Ακόμη βρέθηκαν δύο έγχρωμες φωτογραφίες με παράκτιες περιοχές της Τουρκίας και σημειώσεις στα τουρκικά που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τουρκικές αρχές αναμένεται να ζητήσουν την έκδοση και των τριών προκειμένου να δικαστούν στην Τουρκία, σύφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας. «Φυσικά αυτή η διαδικασία θα συμβεί. Υπάρχει ένα έγκλημα που διαπράχθηκε εκεί (στην Ελλάδα) και ένα έγκλημα που διαπράχθηκε εδώ. Αυτό που είναι απαραίτητο θα γίνει» είπε ο Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν εκτενώς για τη μεγάλη επιτυχία της σύλληψης των διεθνώς καταζητούμενων για τρομοκρατία από τις ελληνικές αρχές ανοικτά της Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα