Μπερλουσκόνι: Με καταδιώκουν οι δικαστές, εγώ είμαι υπερήφανος γιατί δεν έκανα καμία απάτη

07:55 2/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Υπερήφανος για την πολιτική και επιχειρηματική του πορεία και οργισμένος έναντι της δικαστικής απόφασης εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού από εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για φορολογικές απάτες στον όμιλο Mediaset.

Τα τρία έτη ποινής έχουν βέβαια ήδη παραγραφεί ενώ πρόκειται να επανεξεταστεί η ποινή της 5ετούς στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Σίλβιο δήλωσε αργότερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως «δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό

στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη».

Ο πρόεδρος του Ιταλικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) δήλωσε από την πλευρά του ότι «μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο», ενώ συμπλήρωσε πως «πριν από είκοσι χρόνια εισήλθα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία» και, από τότε «ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών [εναντίον του] με συνολικά, πενήντα δίκες» σε βάρος του.

Ο Μπερλουσκόνι, καταφέρθηκε για άλλη μια φορά ενάντια των δικαστών, μιλώντας συγκεκριμένα για «πραγματικό δικαστικό διωγμό» που υφίσταται ο ίδιος, ενώ για την επιχειρηματική του ιδιότητα δήλωσε περήφανος καθώς στις «εταιρείες που δημιούργησε» όπως δήλωσε, «δεν απέλυσε ποτέ ούτε έναν εργαζόμενο».

Συμπλήρωσε εξοργισμένος ότι «ως αντάλλαγμα σήμερα με κατηγορούν και με καταδικάζουν με μια εντελώς αβάσιμη απόφαση που μου στερεί την προσωπική ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα».

Τέλος ο Καβαλιέρε, δεσμεύθηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια όπως ονομαζόταν η πρώτη πολιτική κίνηση που είχε δημιουργήσει το 1994 μαζί με τους πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της Ιταλίας, με σκοπό όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «να αναμορφωθεί η χώρα, αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα