ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας φτιάξουμε», 50% έκπτωση στο ΚΤΕΛ για τους ετεροδημότες

Ένα πρωτότυπο ρεπορτάζ αποδεικνύει πως εν ανάγκη των ψήφων τα κόμματα οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι υπόσχονται... πράγματα και θάματα στους ψηφοφόρους προκειμένου να τους προσελκύσουν στην κάλπη και να μην επιλέξουν την αποχή.

Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή στο ρεπορτάζ της Μαριλής Μαργωμένου, η «Άννα Λάζαρη» και ο «Γιώργος Λάζαρης» (φανταστικά πρόσωπα), τηλεφώνησαν στα επιτελεία των κομμάτων... Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κέρκυρα,

όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν για την πρωτιά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Σπύρος Σπύρου της Ν.Δ. με 21,78% είναι μία μονάδα μπροστά από τον Θ. Γαλιατσάτο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει 20,54%.

Η δημοσιογράφος τηλεφωνεί στην Τοπική της ΝΔ στην Κέρκυρα και λέει την μαγική φράση: «απ’ την Αθήνα είμαι, ψηφοφόρος σας». «Σας δίνω την κυρία που είναι για τους ετεροδημότες», απαντά ο άνδρας που σήκωσε το τηλέφωνο. Η απότομη κυρία όμως που είναι αρμόδια για τους ετεροδημότες ρωτά ένα ένα τα φανταστικά στοιχεία του ζεύγους «Λάζαρη». Τελικά της απαντά: «Θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα!», ενώ αφήνει και μία χαραμάδα ανοιχτή πως μπορεί το ταξίδι να γίνει με αεροπλάνο επειδή το ζεύγος «Λάζαρη» είναι... μεγάλοι άνθρωποι.

Στην συνέχεια σειρά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί η κυρία «Λάζαρη» τηλεφωνεί στην Τοπική της Κέρκυρας, αλλά δεν απαντά κανείς. Τηλεφωνεί τελικά στην Αθήνα και καταφέρνει να πάρει το κινητό του γραμματέα της Τοπικής του νησιού. Ωτσόσο και η Κουμουνδούρου έχει τμήμα για ετεροδημότες. Ωστόσο οι γραμμές μιλούν ακατάπαυστα.

Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη, θλίψη. «Οχι, όχι, δεν έχουμε ούτε εισιτήρια ούτε τίποτε», είπε η τηλεφωνήτρια όταν η κυρία «Λάζαρη» είπε πως θέλει να πάει στον Αρχάγγελο της Ρόδου, να ψηφίσει για δήμαρχο τον Φώτη Χατζηδιάκο.

Ίδια κατάσταση και στην ΔΗΜΑΡ. «Δεν δίνουμε εισιτήρια», λένε στο τηλέφωνο κοφτά, με τον φόβο η ψηφοφόρος να μην καταφέρει τελικά να... βοηθήσει τον Θωμά Μπέγκα να πάρει τον δήμο Ιωαννίνων.

Τελικά η επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνεται. «Ελάτε από ’δω και θα σας φροντίσουμε», λέει η τηλεφωνήτρια. «Θα έρθετε στην πλατεία Κουμουνδούρου στον ημιώροφο, θα μας δείτε, έχουμε πολύ κόσμο εδώ, δεν μας χάνετε» και συνεχίζει λέγοντας «και θα σας δώσουμε για το ΚΤΕΛ 50% έκπτωση να πάτε να ψηφίσετε».

«Για αεροπλάνο καμία έκπτωση;», ρωτάει η κυρία «Λάζαρη»; «Δεν μας έχουν δώσει έκπτωση για πτήσεις», απαντά η τηλεφωνήτρια και καταλήγει «αλλά με το ΚΤΕΛ και δύο και τρία άτομα, όσοι είσαστε, θα τα φτιάξουμε. Μόνο ελάτε σε μας και αφήστε τα υπόλοιπα επάνω μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα