ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προ των πυλών. Η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό της Λισσαβώνας, εκεί που η Εθνική Ελλάδος σήκωσε το…τιμημένο.

Ο τελικός σε νούμερα

Tο ρητό λέει: «Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς». Ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο ζευγάρι του τελικού, του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών, διεκδικεί το 10ο στέμμα, απέναντι στην Ατλέτικο

η οποία στην… αρχαιότητα κατάφερε να πάει μόνο σε έναν τελικό χωρίς όμως να πανηγυρίσει. Το 1974, στις Βρυξέλλες με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Σε τελικούς τα νούμερα έχουν τη δική τους σημασία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν τίτλους. Οι δυο ομάδες δεν κοντράρονται φέτος για πρώτη φορά. Οι «ροχιμπλάνκος» στο πρωτάθλημα της Ισπανίας δεν έχουν χάσει από την Ρεάλ. «Διπλό» στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (0-1) και ισοπαλία στο Βιθέντε Καλντερόν (2-2).

Η Ρεάλ Μαδρίτης

Με την ψυχή στο… στόμα ταξιδεύουν οι δύο συμπολίτισσες της Μαδρίτης στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας. Όσον αφορά την Ρεάλ ο τεχνικός της, Κάρλο Αντσελότι, διαμήνυσε πως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αγωνιστεί κανονικά όμως στην προπόνηση των Μαδριλένων, πριν την αναχώρηση, ο Πορτογάλος προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα μόνο για 20 λεπτά κι ύστερα υπεβλήθη σε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο Ρονάλντο δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Ιταλού προπονητή καθώς οι Καρίμ Μπενζεμά και Πέπε δεν προπονήθηκαν καθόλου και συνέχισαν την θεραπεία τους. Πιθανολογείται πως την θέση του Πέπε θα πάρει ο Βαράν στο κέντρο της άμυνας ενώ το επιτελείο της Ρεάλ κάνει αγώνα δρόμου για προλάβει να μπει στην αποστολή ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους Άνχελ Ντι Μαρία και Γκάρεθ Μπέιλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν και προπονήθηκαν κανονικά.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η μοναδική ανησυχία για τον Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο συνονόματός του και το βαρύ πυροβολικό της Ατλέτικο, Ντιέγκο Κόστα. Ο φορ των «ροχιμπλάνκος», μεσοβδόμαδα είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να υποβληθεί σε θεραπεία, ωστόσο όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, η συμμετοχή του στον τελικό θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Συνάντηση κορυφής: Ντα Λουζ

Ώρα σύσκεψης: 21:45

Αξίζει να το δεις: Γιατί, είναι η κορυφαία στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δυο τινά μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η Ρεάλ να πάρει το 10ο ευρωπαϊκό της και η Ατλέτικο να… ανοίξει λογαριασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα