Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ από Έμπολα – Υπέκυψε ο χειρουργός στη Νεμπράσκα

Μια εβδομάδα αφότου διαγνώστηκε θετικός στον ιό Έμπολα ο Αφρικανός χειρουργός Μάρτιν Σάλια άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας στο ιατρικό κέντρο της Νεμπράσκα στην Ομάχα.

Ο Δρ. Σάλια είχε προσβληθεί από τον ιό χειρουργώντας ασθενείς στη Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε και διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ομάχα το Σάββατο. Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού στις 6 Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα διαγνώστηκε θετικός σε αυτόν.

Το Σάββατο ο Μάρτιν Σάλια αφίχθη με τζετ από τη Σιέρα Λεόνε στην Ομάχα, όπου τον περίμενε

ασθενοφόρο για να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο

Οι γιατροί του χορήγησαν το πειραματικό φάρμακο «ZMapp», καθώς και πλάσμα από το αίμα πρώην ασθενούς που είχε αποθεραπευτεί από τον Έμπολα και το οποίο είχε βοηθήσει εννέα ανθρώπους να νικήσουν τον ιό. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον 44χρονο χειρουργό, ο οποίος έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στις ΗΠΑ που χάνει τη ζωή του από τον Έμπολα, μετά τον 42χρονο, λιβεριανής καταγωγής, Ερικ Ντάνκαν, που απεβίωσε στο Ντάλας στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Μάρτιν Σάλια καταγόταν από τη Σιέρα Λεόνε και ήταν κάτοικος του Μέριλαντ των ΗΠΑ. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ήδη έντονα συμπτώματα του ιού στους νεφρούς και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

«Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας υπό τον. Δρ Σμιθ. Στο μικρό διάστημα που περάσαμε στο νοσοκομείο ήταν φαινομενική η φροντίδα και φιλευσπλαχνία όλων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ήταν το καλύτερο δυνατό μέρος για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον σύζυγό μου», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ισάτου Σάλια, σύζυγος του άτυχου χειρουργού.

The post Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ από Έμπολα – Υπέκυψε ο χειρουργός στη Νεμπράσκα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα