Απλοί τρόποι για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου

Περνάτε καταπληκτικά αυτή τη περίοδο και καλά κάνετε. Άλλωστε το καλοκαίρι είναι ιδανικό για διασκέδαση. Αλλά παράλληλα θα πρέπει και να προσέχετε και τον οργανισμό σας. Γιατί ωραία τα ξενύχτια, αλλά όταν το πρωί έχετε δουλειά, θα νιώσετε και πιο κουρασμένοι. Και εκτός από την αναζωογονητική σειρά της NIVEA MEN, υπάρχουν και μερικά άλλα tips για να φρεσκάρετε

τον οργανισμό σας. Για αυτό καθημερινά θα πρέπει να δίνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να γεμίζετε τις μπαταρίες σας. Δείτε μερικούς απλούς τρόπους.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ο περισσότερος κόσμος όχι μόνο δεν πίνει αρκετό νερό (περίπου 2 έως 2,5 λίτρα την ημέρα), αλλά καταναλώνει επίσης, και πολλά διουρητικά, όπως καφέ και αλκοόλ, που επιδεινώνουν την αφυδάτωση. Χωρίς την κατάλληλη ποσότητα νερού, ο οργανισμός δεν καταφέρνει να αποβάλλει τις ουσίες που δεν χρειάζεται και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει χλωμή και ταλαιπωρημένη. Αντί να πίνετε νερό όταν νιώθετε δίψα (που σε τελική ανάλυση, είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού ο οποίος σας ενημερώνει ότι έχει ήδη αφυδατωθεί), γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πρωί-πρωί και τοποθετήστε το επάνω στο γραφείο σας: αυτή η οπτική υπενθύμιση θα σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ

Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάστε κατ' ανάγκη περισσότερο. Για την ακρίβεια, τα αργοπορημένα ξυπνήματα του σαββατοκύριακου θα οδηγήσουν σε χάος τους βιολογικούς σας ρυθμούς, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την υιοθέτηση ενός φυσιολογικού προγράμματος τις επόμενες ημέρες. Σε γενικές γραμμές, απαιτούνται τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου για την καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τις ώρες εγρήγορσης, αλλά είναι σημαντικό μέσα σε αυτές τις έξι ώρες ο ύπνος να είναι εποικοδομητικός.

Αποφύγετε το αλκοόλ και τα μεταμεσονύκτια σνακ, γιατί ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου και επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου. Ένα γρήγορο ποτάκι μπορεί να σας χαλαρώσει, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε βαθύ ύπνο. Χωρίς τη φάση REM του ύπνου, την πραγματικά εποικοδομητική φάση, δεν θα έχετε καθόλου ανανεωμένη όψη και διάθεση το πρωί.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Αν ακροβατείτε μεταξύ δουλειάς και οικογένειας, το πρωινό είναι μάλλον το πρώτο γεύμα που θα αποφασίσετε να κόψετε για να κερδίσετε χρόνο. Από την άλλη όμως, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αυτό δεν επαναλαμβάνει διαρκώς η μητέρα σας; Η παράλειψη του πρωινού ρίχνει το μεταβολισμό, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον οργανισμό να κάψει το σάκχαρο και να σας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΛΙΓΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να είναι επιβλαβής, ωστόσο η καθημερινή έκθεση για τουλάχιστον δέκα λεπτά στον ήλιο καθημερινά είναι πολύ σημαντική. Ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνη D για να επιβιώσει και ο καλύτερος τρόπος για να την λάβει είναι η έκθεση στο φυσικό φως που ενισχύει τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας. Βγείτε από το γραφείο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, χωρίς να ξεχνάτε το αντηλιακό!

ΒΑΛΤΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Όσο πιο οργανωμένοι είναι οι χώροι της εργασίας και του σπιτιού σας, τόσο λιγότερο αγχωμένος (ή ακόμα και κουρασμένος) θα αισθάνεστε. Τα ακατάστατα περιβάλλοντα δεν προάγουν την παραγωγικότητα και την καλή διαχείριση του χρόνου. Τακτοποιήστε το χώρο σας και ιεραρχήστε τις προτεραιότητες της εργασίας σας, αντί να αναλώνεστε παριστάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και προσπαθώντας να ολοκληρώσετε χίλιες δουλειές ταυτόχρονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα