Ποιά στελέχη «έχασαν» την μάχη των ψήφων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κάθε μάχη έτσι και αυτή που έγινε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε νικητές και ηττημένους. Μπορεί να μην βγήκαν πραγματικά όπλα ωστόσο η εσωκομματική μάχη ήταν σκληρή για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Λαφαζάνη με την ανάδειξη 60 μελών (30%) αποτέλεσαν εμπόδιο στα σχέδια του κ. Τσίπρα που επεδίωκε τν εκλογή τουλάχιστον 150 μελών στην Κ.Ε.,

οδηγώντας τον στην εκλογή 135 μελών.

Υπήρξαν και πολλά στελέχη που βλέποντας την ένταση της μάχης που επρόκειτο να εκτυλιχτεί, δίστασαν και δεν έθεσαν εν τέλει υποψηφιότητα προκαλώντας αμηχανία σε στελέχη που δεν ανήκαν στο στενό κομματικό μηχανισμό.

Ποιοι και γιατί δεν έθεσαν υποψηφιότητα

1. Ζωή Κωνσταντοπούλου - η βουλευτής εξελέγη οριακά σύνεδρος από την οργάνωση των δικηγόρων –ενώ δεν έθεσε υποψηφιότητα στην Κ.Ε. του κόμματος εξαιτίας ήδη φορτωμένου ωραρίου και υποχρεώσεων ενώ θεώρησε ορθό την είσοδο νέων μελών στα όργανα

2. Παναγιώτης Κουρουμπλής – το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε υποψηφιότητα όχι μόνο για την Κ.Ε. αλλά ούτε καν για σύνεδρος, διστάζοντας να αναλάβει το ρίσκο μη εκλογής του

3. Αλέξης Μητρόπουλος – ήταν ο μόνος που εξελέγη από τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ με 376 ψήφους σε σύνολο 3.393 έγκυρων ψηφοδελτίων.

4. Σοφία Σακοράφα – απέφυγε να επιλέξει στρατόπεδα στην εσωκομματική μάχη ενώ άσκησε αιχμηρή κριτική στην ηγεσία καθώς υπονόησε ότι ήταν διακοσμητικός σχεδόν ο ρόλος της ως μέλος της Κ.Ε. όπου και ήταν εκλεγμένη.

Τέλος δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Βαρεμένος, Γιώργος Σταθάκης.

Ποιοι έμειναν εκτός κεντρικής επιτροπής

Ηχηρά ονόματα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν και έτσι να εκλεγούν στην νέα Κ.Ε παρά το γεγονός ότι έθεσαν υποψηφιότητα. Τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσουκαλάς, Αντώνης Κοτσακάς και Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν κατάφεραν να αποσπάσουν επαρκείς ψήφους από τους συνέδρους ώστε να συμμετέχουν στο κομματικό όργανο.

Οι προερχόμενοι από το ΔΗΚΚΙ Γιώργος Πάντζας, Στάθης Παναγούλης και από τον Νέο Αγωνιστή Νίνα Κασσιμάτη και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου είχαν την ίδια μοίρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «ΑΥΓΗΣ» Δημήτρης Στούμπος καθώς και ο συντονιστής της γραμματείας πολιτικής επικοινωνίας Βασίλης Μουλόπουλος βρέθηκαν αντίστοιχα εκτός του κορυφαίου κομματικού οργάνου .

Τέλος, εκτός Κεντρικής Επιτροπής έμειναν η υποψήφια για την προεδρία Σίσσυ Βωβού, η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, ο Πάνος Τριγάζης και ο Στάθης Τραχανατζής (αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας).

Keywords
Τυχαία Θέματα