Ρακιντζής: Θέλει τρεις γενιές για να αλλάξει η νοοτροπία στο ελληνικό δημόσιο

Βολές εξαπέλυσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους ενώ παράλληλα καταγγέλλει την κατάργηση της δυνατότητας να ασκεί «ενστάσεις» κατά αποφάσεων πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Από τον περασμένο Απρίλιο, όπως αναφέρει ο κ. Ρακιντζής από τότε που καταργήθηκε η διάταξη μεσολάβησε «πλήρης ασυδοσία» με τους δήμους αλλά και άλλους οργανισμούς «να σπεύδουν να βγάλουν αθωωτικές αποφάσεις για να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι από την κινητικότητα. Γι’ αυτές τις υποθέσεις εγώ

τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Πρόσθεσε δε πως «λαβωμένο και χωρίς την τροφή (δανεικά) που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει, το παλαιό καθεστώς εξακολουθεί να βρυχάται. Ένας γενικός επιθεωρητής δεν αρκεί για να φέρει την ελληνική άνοιξη».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, παρά τις προσπάθεις από πλευράς του κ. Ρακιντζή, «Η νοοτροπία δεν αλλάζει έτσι, θέλει τρεις γενιές».

Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες των πολιτικών, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έχουν «το culpa in eligendo, την ευθύνη των προσώπων που επιλέγουν. Στην Ελλάδα σε κάθε κυβερνητική μεταβολή αλλάζουν 15.000 στελέχη. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι ένα κράτος». Παρά την κρίση και το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο ο κ. Ρακιντζής αξιολόγησε πως «έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες βολέματος πολιτικών φίλων και συγγενών».

Keywords
Τυχαία Θέματα