Καύσωνας απεργιών για το Πολυνομοσχέδιο – Αρχισαν οι συγκεντρώσεις στο Κέντρο

Με κεντρικό σύνθημα «είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί» πραγματοποιούν σήμερα γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου-που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της

ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ καθώς και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Κλειστό είναι εδώ και ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων.

Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το προσκλητήριο για προσυγκέντρωση είχε οριστεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των ΕΚΘ - ΕΔΟΚ έχει δοθεί στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Λόγω της απεργίας, το επιβατικό κοινό θα αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τις μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ανακοίνωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν στην ανακοίνωση τα συνδικάτα.

Λόγω των συγκεντρώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9:30 το πρωί μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των γιατρών και των εργαζομένων στην απεργία. Κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, θα παραμείνουν οι δήμοι.

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις, ενώ δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό και λόγω των μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία και έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24).

Keywords
Τυχαία Θέματα