Η βασίλισσα Ελισάβετ κατακτά σήμερα το ρεκόρ παραμονής στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου

63 χρόνια, 7 μήνες και 2 ημέρες από την άνοδο στο θρόνο.

Ήταν μόλις 27 χρονών όταν ανέβηκε στο θρόνο και στέφθηκε βασίλισσα τον Ιούνιο του 1953. Σήμερα είναι η μέρα που η βασίλισσα Ελισάβετ κατακτά το ρεκόρ παραμονής στο θρόνο της Αγγλίας και σηματοδοτείται περίοδος μεγάλων εορτασμών για την Γηραιά Αλβιώνα.

Σήμερα λοιπόν παίρνει τη σκυτάλη που κατείχε η βασίλισσα Βικτορία (1837-1901) ενώ σε παγκόσμια κλίμακα το ρεκόρ παραμονής στον θρόνο κατέχει ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέ, 89 ετών, που βασιλεύει από το 1946. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γιορτάσει

το ρεκόρ με παρέλαση στον Τάμεση, καμπανοκρουσίες και κανονιοβολισμούς ενώ όλος ο βρετανικός τύπος έχει πλημμυρίσει με αφιερώματα.

Η Ελισάβετ δεν θα κάνει κάτι ιδιαίτερο για να γιορτάσει αυτό το ρεκόρ. «Τίποτε θεαματικό», δηλώθηκε από το περιβάλλον της. Σήμερα θα βρίσκεται στη Σκωτία, όπου θα εγκαινιάσει μία νέα σιδηροδρομική γραμμή και στην συνέχεια να γευματίσει το ανάκτορο του Μπάλμοραλ.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: βασίλισσα Ελισάβετ, ρεκόρ θρόνου

Keywords
Τυχαία Θέματα