Ένα διήμερο στον Πόρο με την καλύτερη παρέα

00:57 9/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Το σαβ/κο που πέρασε ήταν από τα πιο απολαυστικά του καλοκαιριού και ένα, ας πούμε, επίσημο κλείσιμο της σεζόν. Mια παρέα από γονείς και παιδιά ξεκινήσαμε για μια εκδρομή στον Πόρο, έναν προορισμό υπέροχο, γραφικό και family friendly. Αθλοπαιδίες, βόλτες και μπάνια ήταν στο πρόγραμμα, όπως και καλό φαγητό, ιδιαίτερα φιλόξενη διαμονή και διθυραμβικά γλυκά. Και ο Πόρος είναι ιδανικός προορισμός για κάτι τέτοιο.

Αλλά ας τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα, περάσαμε την Επίδαυρο

και κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή του Γαλατά, από όπου περάσαμε απέναντι στο νησί. Σε περίπτωση που έχετε χρόνο κάντε ένα stop over στο αρχαίο θέατρο και μπείτε μέσα. Η διαδρομή άλλωστε είναι πολύ απολαυστική και σχετικά σύντομη. Σε 2,5 περίπου ώρες μπορείτε να βρεθείτε στο πανέμορφο νησί του Σαρωνικού, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία και προετοιμασία.

Μείναμε σε ένα ξεχωριστό μέρος, το Sirene Blue Resort Ηοtel. Το ξενοδοχείο είναι αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω στο βράχο και έχει καταπληκτική θέα. Η διαμονή μας ήταν πολύ ευχάριστη κι όλα κυλούσαν εύκολα χάρη στις υποδομές και το εξυπηρετικό προσωπικό. Η προβλήτα του ήταν ένα ακόμη plus για βουτιές και παιχνίδια, ο γιος μου τουλάχιστον την τίμησε δεόντως!

#wake_me_up

Οι μέρες μας είχαν δραστηριότητες και πάλι δραστηριότητες. Ξυπνούσαμε και ξεκινούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανό, σκι και ψάρεμα ήταν στην ημερήσια διάταξη. Βρισκόμασταν όλη μέρα τη θάλασσα και το διασκεδάσαμε μικροί μεγάλοι πραγματικά. Προσπάθησα να δείξω στο γιο μου τα μυστικά του sup και μπήκε αμέσως στο νόημα, αφήνοντάς με άφωνη!

Η αλήθεια είναι πως φάγαμε αρκετά και καλά στο νησί. Για φρέσκο ψάρι πήγαμε στην ταβέρνα Πρίμα Σέρα που βρίσκεται στην περιοχή της Πούντας και το χαρήκαμε όλοι πολύ. Επίσης μην παραλείψετε να πάτε για καταπληκτικά μεζεδάκια στον Ποσειδώνα.

Στην παραλιακή βόλτα που κάναμε το Σάββατο το βράδυ, κατευθυνθήκαμε προς τη γκαλερί CITRONNE. Η αίθουσα τέχνης βρίσκεται στην καρδιά της περατζάδας, όπως τη λένε οι ντόπιοι και δίνει δυναμικό παρόν. Η φετινή σεζόν κλείνει με την έκθεση «Φούγκα VI» του Κώστα Παπανικολάου που εκείνη τη μέρα εγκαινιάστηκε και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έκθεση είναι οτι απαρτίζεται από ένα και μόνο έργο, ένα ζωγραφικό αφήγημα πάνω σε 12 ξύλινα ταμπλό που σου έδινε την αίσθηση πως μπαίνεις μέσα σε μια εικαστική πλοκή.

Το περπάτημα στον Πόρο είναι μια φοβερά αναζοωγοννητική βόλτα. Το πευκόφυτο τοπίο και η νεοκλασική αρχιτεκτονική οπτική των σπιτιών τα κάνουν όλα γραφικά και μου έδιναν την αίσθηση πως ξαναγυρνάω σε αγαπημένο τόπο διακοπών. Το Ρολόι είναι σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πόλης από το 1927 με πανοραμική θέα μέχρι την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Να έχετε κατα νου πως μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με επίσκεψη στο Λεμονοδάσος απέναντι και στον αρχαιολογικό χώρο της Τροιζήνας.

Για το τέλος σας κράτησα το πιο δελεαστικό tip του νησιού. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Βεσσαλά που έχει απίστευτα γλυκά. Ένα ζαχαροπλαστείο που άλλοι λένε πως είναι ξακουστό για το γαλακτομπούρεκό τους, άλλοι για το παγωτό τους και κανείς δεν μπορεί να κατασταλάξει. Πρόκειται για ένα πεντακάθαρο και παστρικό μαγαζί, με υπέροχα και πολύ προσεγμένα γλυκά. Top επιλογή: παγωτό με γιασεμί και σοκολάτα, όπως και προφιτερόλ. Μια κοντινή, easy απόδραση που καλύπτει όλα τα γούστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα