Το nursery του δικού μου πρίγκιπα από τη STOKKE

00:57 9/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Δεν είναι ότι είμαι έτοιμη να γεννήσω και στην Ελλάδα επικρατεί το πολιτικό και κοινωνικό χάος. Το μυαλό μου είναι focused στην στιγμή της γέννας. Αγνοώ συνθήκες γύρω μου και καταστάσεις. Εστιάζω μόνο στην στιγμή που θα αντικρίσω επιτέλους τον μικρό μου που τόσους μήνες γυρνοβολάει μέσα στην κοιλιά μου.

Λένε ότι είναι φυσιολογικό, αλλά με έχει πιάσει τώρα την τελευταία εβδομάδα μια μανία να φτιάξω την ‘φωλιά’ του. Στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο ανακάλυψα έναν ξενόφερτο όρο που περιγράφει ακριβώς αυτό που μου

συμβαίνει. Το ονομάζουν ‘nesting’ και με αυτή τη λέξη περιγράφει την διαδικασία στην οποία σχεδόν ενστικτωδώς υποβάλλεται μια ετοιμόγεννη γυναίκα για να προετοιμάσει τον χώρο που θα υποδεχτεί το μωρό της.

Ξεκίνησα λοιπόν από τα βασικά. Ποια βασικά δηλαδή που θέλω τα πάντα να είναι στην εντέλεια… Ευτυχώς όμως, έχω φίλες με παιδιά και έλαβα πλήρη ενημέρωση και καθοδήγηση για το τι χρειάζομαι! Κάθε λεπτομέρεια μετράει. Κάθε απόφαση για το δωμάτιο του μωρού είναι κάτι που θα βρεις μπροστά σου στην πορεία οπότε καλό είναι να έχεις επιλέξει σωστά. Όπως όλες οι “μαμάδες- κουκουβάγιες” πήγα στο καλύτερο. Σε αυτό που οι γύρω μου πρότεινα ως την καλύτερη επιλογή για να έχω ένα setting που να ταιριάζει με την αισθητική και τις ανάγκες μου. Επέλεξα λοιπόν την εταιρία STOKKE για να είναι ο έμπιστος παρτενέρ μου στην υποδοχή του μικρού μου πρίγκιπα.

Το πρώτο πράγμα που πήρα και που ήξερα ότι επείγει είναι το λίκνο όπου θα βάζω τον μικρό να κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι μου για τους πρώτους μήνες. Ήθελα κάτι ελαφρύ που να μπορώ να μετακινώ από δωμάτιο σε δωμάτιο και που μπορώ να βάζω το μωρό μου για ύπνο μέσα στην ημέρα με ασφάλεια. Ήθελα κάτι που να μην μοιάζει με ένα ασφυκτικό κουβούκλιο αλλά να έχει την αίσθηση του αέρινου και ανάλαφρου. Αυτό το πέτυχα με το STOKKE Home Cradle. Άσε που με ένα ελαφρύ σπρώξιμο αρχίζει και λικνίζεται για να νανουρίσει το μωρό. Ανυπομονώ να δω αν θα του αρέσει!

Δεύτερο must have item για το δωμάτιο: η συρταριέρα. Είναι σημαντικό από όσα έχω καταλάβει να έχει συρταριέρα με βαθιά συρτάρια. Είμαι πολύ χαρούμενη με την STOKKΕ γιατί είναι σαν κάποιος να έχει σκεφτεί και σχεδιάσει τις ανάγκες μου και να τις έχει σχεδιάσει. Με τρία συρτάρια (το ένα πολύ βαθύ το δεύτερο αρκετά και το τρίτο αρκετά χαμηλό) έχω πολύ καλά χωρισμένο τον χώρο για τα ρουχαλάκια του αλλά και για τα απαραίτητα μωρουδιακά. Τα συρτάρια κλείνουν εύκολα και πραγματικά τρελαίνομαι με την μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων που μόλις έχουν σιδερωθεί και έχουν τακτοποιηθεί με τόση αγάπη στα συρτάρια τους.

Το κρεβάτι ήταν κάτι που από την αρχή είχα μεγάλη λαχτάρα να αγοράσω γιατί θεωρώ ότι είναι κάτι που μένει για πολύ καιρό στο παιδί, πρέπει να προσαρμόζεται με το πέρασμα του χρόνου και να προσφέρει ασφάλεια, άνεση αλλά και λειτουργικότητα στον μικρό του ‘πελάτη’.

Το κρεβατάκι-σπιτάκι με κέρδισε μόλις το είδα στο κατάστημα. Δεν ξέρω (και δεν με νοιάζει) αν είναι υπερβολή η σκεπούλα του. Δοκίμασα πάντως και μια κουνουπιέρα πάνω από την ‘σκεπή’ και είναι τέλεια. Εκτός του ότι εφαρμόζεται η αλλαξιέρα πάνω στο κρεβατάκι, το βρίσκω υπέροχο να βρίσκεται στο ‘επίκεντρο’ του δωματίου που έχω σχεδόν ολοκληρώσει. Και εδώ τα σεντόνια είναι κολαριστά, και ακόμα και το κουκλάκι που πρόκειται να κάνει παρέα στο αγοράκι μου είναι ήδη μέσα στο κρεβατάκι και αναμένει οδηγίες.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να περάσει αυτή η εβδομάδα και να περιμένω από λεπτό προς λεπτό την άφιξη του γιου μου. Το γράφω και δεν το πιστεύω ότι το λέω εγώ… Πάντως την φωλίτσα μας την έχω έτοιμη!

Info:
www.stokke.com
Stokke Only Store by Trikiklo

Keywords
Τυχαία Θέματα