Οι Δανοί σταμάτησαν τα τρένα από την Γερμανία λόγω των μεταναστών

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Δανίας και Γερμανίας διακόπηκαν σήμερα ενώ και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο χώρες έκλεισε καθώς τον διέσχιζαν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η σιδηροδρομική εταιρεία DSB ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τα δρομολόγιά της, κατ' εντολή της αστυνομίας, μετά την άρνηση ορισμένων προσφύγων να κατέβουν από τα τρένα. «Η αστυνομία μας ζήτησε να το κάνουμε» είπε ένας

εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν από τη Γερμανία στη Σουηδία, διασχίζοντας τη Δανία. Πολλοί από αυτούς αρνούνται να καταγραφούν στη Δανία, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της οποίας έχει περικόψει τα επιδόματα και τα προνόμια που χορηγούνταν μέχρι πρόσφατα στους πρόσφυγες.

Σχεδόν 200 πρόσφυγες που επέβαιναν σε τρία τρένα που προέρχονταν από τη Γερμανία αρνήθηκαν να κατέβουν από τα βαγόνια στην πόλη Ρόντμπι, φοβούμενοι ότι αν τους κατέγραφε η αστυνομία θα αναγκάζονταν να ζητήσουν άσυλο στη Δανία και όχι στη Σουηδία, όπως επιθυμούν. «Ξέρουμε ότι πολλοί θέλουν να πάνε στη Σουηδία όμως φυσικά δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Για αυτό τους ζητήσαμε να ξεκινήσουμε διάλογο. Περιμένουμε υπομονετικά να συμφωνήσουν κάποιοι και να βγουν από τα τρένα», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κάρστεν Άντερσεν.

Λίγο νωρίτερα, μια ομάδα προσφύγων, περίπου 300 άνθρωποι, έφυγαν από το σχολείο της πόλης Πάντμποργκ, στη νότια Δανία και άρχισαν να βαδίζουν προς τα βόρεια σε έναν αυτοκινητόδρομο, προφανώς για να φτάσουν πεζή στη Σουηδία. «Προσπαθούμε να τους μιλήσουμε για να τους πούμε ότι είναι πραγματικά κάκιστη ιδέα να περπατούν στον αυτοκινητόδρομο» είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί βία για να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί από τον δρόμο.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της Δανίας έβαλε διαφημίσεις σε τέσσερις εφημερίδες του Λιβάνου, προειδοποιώντας τους επίδοξους πρόσφυγες ότι έχει λάβει μέτρα που περικόπτουν τα επιδόματα των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

The post Οι Δανοί σταμάτησαν τα τρένα από την Γερμανία λόγω των μεταναστών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα