Υπ. Ενέργειας: Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά εξαρτάται και από εμάς

12:28 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Κατάρ για επενδύσεις στην Κύπρο, ωστόσο εξαρτάται και από τη δική μας πλευρά, ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα, ο βαθμός που θα αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιείται στη Ντόχα, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης

του Προέδρου της Δημοκρατίας «είχαμε πάρα πολύ καλές συναντήσεις με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από πλευράς Κατάρ».

Ο ίδιος ο Εμίρης, πρόσθεσε, «έχει δώσει οδηγίες το συντομότερο δυνατόν να έρθουν στην Κύπρο κάποιες από τις μεγάλες επενδυτικές τους εταιρείες για να διερευνήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας». Είμαστε σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, είπε ότι «με τον οποίον συζητήσαμε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Κύπρος στον τομέα των υδρογονανθράκων».

Επίσης, πρόσθεσε, «επισκέφθηκα το σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου στην Ντόχα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και είδαμε τις εγκαταστάσεις και έχουμε ζητήσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας που έτσι και αλλιώς περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Συναντίληψης που έχουμε υπογράψει χθες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος διότι βλέπω το ενδιαφέρον που υπάρχει από τις εταιρείες του Κατάρ».

Όμως, προειδοποίησε, «εξαρτάται και από τη δική μας πλευρά, ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα, ο βαθμός που θα αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες όταν και εφόσον θα έρθουν και τα επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο, αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες της χώρας αυτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα