Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας

12:04 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ παραιτήθηκε την Τρίτη σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την εκτόνωση της δίμηνης σοβαρής κρίσης στη χώρα, την ώρα που η βουλή ξεκίνησε μια έκτακτη σύνοδο με στόχο την υιοθέτηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων

«Έχω λάβει προσωπικά την απόφαση να ζητήσω από τον πρόεδρο της Ουκρανίας να δεχθεί την παραίτηση μου από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Αζάροφ.

Εξέφρασε την ελπίδα η παραίτησή του να δημιουργήσει «μια

πρόσθετη πιθανότητα για έναν πολιτικό συμβιβασμό προκειμένου να επιλυθεί ειρηνικά η σύγκρουση.»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης», είπε, προσθέτοντας ότι το υπουργικό συμβούλιό του έχει αναγκαστεί να εργάζεται σε «ακραίες συνθήκες».

«Σήμερα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η διατήρηση της ενότητας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από τα οποιαδήποτε προσωπικά σχέδια ή φιλοδοξίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω λάβει αυτή την απόφαση», είπε.

Η ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στο Κίεβο αναμένεται να συζητήσει τρόπους εξόδου από την κρίση, συμπεριλαμβανομένης και της κατάργησης των δρακόντειων νόμων κατά των διαδηλώσεων που εξόργισαν την αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα