Στηρίζει το αίτημα του ΕΛΑΖΩ ο Πρόεδρος της Βουλής

12:16 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του στο αίτημα του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ για τη δημιουργία των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση του με Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον Πρόεδρου του Χρίστο Αντρέου, στη Βουλή, ο κ. Ομήρου είπε ότι ο κ. Ανδρέου «αγωνίζεται για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικών

κέντρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ανέφερε ότι «ο κ. Χρίστος Αντρέου συνεχίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας μαζί με άλλους που μετέχουν στο ΕΛΑΖΩ για πάρα πολλές μέρες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο».

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ψηφίσει σχετικές πιστώσεις για τη δημιουργία των ακτινοθεραπευτικών κέντρων και βεβαίως είναι αδιανόητο να μην εκδαπανούνται τα ποσά τα οποία έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του κράτους για το σκοπό για τον οποίο έχουν ψηφιστεί», είπε ο κ. Ομήρου.

Ανέφερε ότι «στηρίζω το αίτημα για τη δημιουργία των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας»

Από την πλευρά του, ο κ. Αντρέου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την υπενθύμιση ότι «η Βουλή ψήφισε ομόφωνα το 2009 πρώτα το νόμο για τη στρατηγική του Καρκίνου και στη συνέχεια τα σχετικά κονδύλια για να γίνουν κρατικά ογκολογικά».

«Για τον εαυτό μας δεν ζητούμε τίποτε. Ζητούμε απλά το κράτος να κάμει κρατικά ακτινοθεραπευτικά όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένο κράτος σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αδικία αυτό που συμβαίνει: Oι καρκινοπαθείς μας να στερούνται της ακτινοθεραπείας για κάποιους λόγους που δεν είναι του παρόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα