Στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων από την Κυβέρνηση ζητεί το ΔΗΚΟ

16:53 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε προσπάθεια, και μέσα από τα θεσμικά όργανα και τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να στηρίξει τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφείας, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι Κύπριοι αιγοπροβατοτρόφοι να βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο επαγγελματικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, τη θέση αυτή διατύπωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, σε συνάντηση που είχε

σήμερα με εκπροσώπους συνδέσμων αιγοπροβατοτρόφων και ποιμνιοτρόφων.
Το ΔΗΚΟ, δήλωσε ο κ. Καρογιάν, ζητεί από την Κυβέρνηση την άμεση καταβολή στους αιγοπροβατοτρόφους του 50% της κεφαλικής επιδότησης, αλλά και τη δέσμευση στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την καταβολή και του υπόλοιπου ποσού.

Παράλληλα, ο κ. Καρογιάν, συμφωνώντας με τα αιτήματα του κλάδου, τάχθηκε υπέρ της εξασφάλισης από την ΕΕ της συνέχισης της κεφαλικής επιδότησης και, αν τούτο δεν επιτευχθεί, την παραχώρηση στους αιγοπροβατοτρόφους επιδοτήσεων στο κρέας και στο γάλα.

Ανέλαβε επίσης να προωθήσει το αίτημα για προμήθεια στην Εθνική Φρουρά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες νωπού κυπριακού αιγοπρόβειου κρέατος.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι η στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων και γενικά των παραγωγικών δυνάμεων στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας κρατεί τον πληθυσμό στην ύπαιθρο και παρέχει κίνητρα σε νέους για δραστηριοποίηση στους τομείς αυτούς.

Οι αντιπρόσωποι των αιγοπροβατοτρόφων, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, διεκτραγώδησαν την σημερινή οικονομική κατάσταση του κλάδου και απηύθυναν έκκληση για συμπαράσταση και στήριξη.

Σημείωσαν επίσης με ικανοποίηση τις πρωτοβουλίες και τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, εκ μέρους του οπίου παρευρέθησαν στη συνάντηση και οι Βουλευτές Σοφοκλής Φυττής και Αντώνης Αντωνίου, καθώς και ο Γραμματέας Αγροτικών Θεμάτων Χρήστος Παπαπέτρου, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ενέργειες και προτάσεις του κόμματος, που αποσκοπούν στη στήριξη του κλάδου και γενικότερα της κτηνοτροφίας και της γεωργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα