8ημερη κράτηση σε 13 υπαλλήλους του Δήμου Παραλιμνίου

16:53 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

To Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, που συνεδρίασε στο Παραλίμνι, επέβαλε σήμερα 8ημερη κράτηση σε 13 άτομα υπαλλήλους της υπηρεσίας διαχείρισης των οργανωμένων παραλιών του Δήμου Παραλιμνίου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες ως ύποπτοι για οικειοποίηση των εισπράξεων στις οργανωμένες παραλίες, στις οποίες ήταν υπεύθυνοι για την έκδοση εισιτηρίων για ενοικίαση κρεβατιών και ομπρελών παραλίας.

Ο εξεταστής της υπόθεσης λοχίας Θανάσης Λοΐζου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι οι 13 είναι ύποπτοι για κλοπή από υπηρέτη, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό,

ψευδείς λογαριασμούς από δημόσιους λειτουργούς, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 21 Μαΐου 2012 και 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Παραλίμνι.

Στις αρχές Ιουλίου του 2012 καταγγέλθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου εκ μέρους του Δήμου Παραλιμνίου υποθέσεις κλοπών από υπαλλήλους του Δήμου Παραλιμνίου, οι οποίοι εργάζονταν ως εργάτες παραλιών στις ενοικιάσεις ομπρελών και κρεβατιών παραλίας. Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, οι εργάτες παρέδιδαν λιγότερα χρήματα στα ταμεία του Δήμου από αυτά που εισέπρατταν ως δικαιώματα χρήσης των ομπρελών και κρεβατιών.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι από έλεγχο που έγινε μέσω του λογισμικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιεί ο Δήμος Παραλιμνίου για τη διαχείριση των ομπρελών και κρεβατιών διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Παραλιμνίου, στα πλαίσια εσωτερικής έρευνας που διενήργησε στις 8 Ιουλίου 2012, αφαίρεσε από τους υπαλλήλους μέσω του λογισμικού συστήματος τη δυνατότητα να εκδίδουν ημερήσια αναφορά εισπράξεων ούτως ώστε να διαπιστώσει κατά πόσον τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό του παραδίδονται όλα ή παραδίδονται μόνο τα ποσά που αναφέρονται στην ημερήσια αναφορά.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι ύποπτοι άρχισαν να παραδίδουν διαφορετικά ποσά από αυτά που έπρεπε να παραδώσουν σύμφωνα με την είσπραξη που αναφερόταν στο λογισμικό σύστημα.

Στη συνέχεια από έλεγχο που έγινε στο λογισμικό σύστημα διαχείρισης διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που παρέδιδαν οι υπάλληλοι ήταν λιγότερα ή περισσότερα από αυτά που εισέπρατταν και σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε από το Δήμο Παραλιμνίου μεταξύ 8 – 27 Ιουλίου 2012 διαπιστώθηκε ότι όλοι οι ύποπτοι παρέδωσαν στα ταμεία του Δήμου ποσά τα οποία παρουσιάζουν έλλειμμα από  12.50 μέχρι 727.50. Ο 12ος στη σειρά υπάλληλος του Δήμου το διάστημα που έγινε ο έλεγχος απουσίαζε με άδεια ασθενείας.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμα ότι σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ατόμων που μετέβησαν στις παραλίες και ενοικίασαν κρεβατάκια και ομπρέλες διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι σε κάποιες περιπτώσεις αντί να εκδίδουν απόδειξη είσπραξης προς τους πελάτες, εξέδιδαν μία απόδειξη μία φορά και στους επόμενους πελάτες έκαναν επανεκτύπωση της πρώτης απόδειξης με αποτέλεσμα τα χρήματα που εισέπρατταν να μην φαίνονται ως εισπράξεις στο λογισμικό σύστημα και να τα οικειοποιούνται.

Επίσης οι ύποπτοι σε κάποιες περιπτώσεις προχωρούσαν σε έκδοση κ

Keywords
Τυχαία Θέματα