Χωρίς σοβαρά επεισόδια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή(Upd)

16:09 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Νεώτερη ενημέρωση: 19:41
Χωρίς σοβαρά επεισόδια έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά της έγκρισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Στο χώρο βρέθηκαν περίπου 4.000 διαδηλωτές από 18 συνολικά οργανώσεις, οι οποίες λένε όχι στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ απέναντί τους βρέθηκαν περίπου 200 Αστυνομικοί για αποτροπή του σπασίματος του κλοιού και είσοδο στο κτήριο της Βουλής.

Η

Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός προσώπου, το οποίο επιχείρησε να περάσει τα αστυνομικά κιγκλιδώματα.
Η εκδήλωση σημαδεύτηκε ωστόσο από εντάσεις από πλευράς διαδηλωτών, οι οποίοι έριξαν πλαστικά μπουκάλια, ξύλα και πέτρες εναντίον των Αστυνομικών. Υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού από πέτρα, ενώ οι διαδηλωτές προπηλάκισαν δημοσιογράφους φωνάζοντας “πουλημένοι”.

Ενημέρωση: 18:45

Χωρίς σοβαρά επεισόδια, αλλά και χωρίς να απουσιάζουν στιγμές έντασης, συνεχίζεται έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων η εκδήλωση κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στο χώρο βρίσκονται περίπου 4.000 διαδηλωτές από 18 συνολικά οργανώσεις, οι οποίες λένε όχι στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ απέναντί τους βρίσκονται γύρω στους 200 Αστυνομικοί για αποτροπή του σπασίματος του κλοιού και είσοδο στο κτήριο της Βουλής.
Ωστόσο, κατά διαστήματα εκδηλώνονται εντάσεις από τους διαδηλωτές, οι οποίες πετούν πλαστικά μπουκάλια, ξύλα και πέτρες εναντίον των Αστυνομικών.

Υπήρξε ένας ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού από πέτρα, ενώ οι διαδηλωτές προπηλακίζουν δημοσιογράφους φωνάζοντας “πουλημένοι”.
Ενημέρωση: 18:15

Αρχισε με καθυστέρηση πέραν της μίας ώρας, η απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα εξετάσει και θα ψηφίσει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.
Στο χώρο μπροστά στο κτίριο της Βουλής εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ημικρατικούς οργανισμούς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, ενώ αναμένεται προ ημερησίας διατάξεως να συζητηθούν και να τεθούν προς ψήφιση σχέδιο απόφασης εκ μέρους του ΑΚΕΛ και σχέδιο ψηφίσματος από την ΕΔΕΚ, που προβλέπουν, αντιστοίχως, επαναδιαπραγμάτευση της μνημονιακής δέσμευσης για τις ιδιωτικοποιήσεις και αναστολή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων.
Είδηση: 16:06

Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, όπου αναμένεται η έναρξη της συζήτησης του μνημονιακού νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο χώρο γύρω από τη Βουλή, όπου βρίσκονται γύρω στους 200 άνδρες της Αστυνομίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για προσέλευση συνολικά 5.500 ατόμων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφουν συνθήματα “Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο”, “Αποκρατικοποίηση = ακριβότερο ρεύμα”,” Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ” και “Δεν προσφερόμαστε για πώληση”.

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί, ενώ μερίδα διαδηλωτών έχει ρίξει κροτίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα