Σημαντική η συνάντηση Μαυρογιάννη στην Άγκυρα (Upd)

15:47 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 15:39

Την ελπίδα να πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις όπως αυτήν που είχε σήμερα ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης με Τούρκο αξιωματούχο στην Άγκυρα, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι είναι “μια πολύ σημαντική” συνάντηση, σημειώνοντας ότι “είναι η πρώτη φορά που Κύπριος διαπραγματευτής φτάνει στην Άγκυρα για μιαν τέτοια συνάντηση με Τούρκο αξιωματούχο”.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι η αρχή και άλλων πολλών συναντήσεων. Αυτή ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης και του Προέδρου

της Δημοκρατίας, που πρότεινε αυτή τη διαδικασία, και θεωρούμε ότι έχει ακόμα πολλά θετικά να αποδώσει εκατέρωθεν”, είπε.

Είδηση 13:16

Μιάμιση ώρα, από τις 11 έως τις 12.30, διήρκησε η συνάντηση της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας με τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ, Φεριντούν Σινιρλίογλου, στην Άγκυρα.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι δεν θα γίνει καμιά ανακοίνωση από πλευράς του Υπουργείου. Η συνάντηση ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγές από την Άγκυρα χαρακτηρίζουν «σοβαρό βήμα» τις επισκέψεις σε Άγκυρα και Αθήνα του Ε/κ και του Τ/κ διαπραγματευτή. Επισημαίνουν ότι η Τουρκία θα δέχεται τον Ε/κ διαπραγματευτή στο ίδιο επίπεδο που θα δέχεται και η Αθήνα τον Τ/κ διαπραγματευτή.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Μαυρογιάννης και ο κ. Σινιρλίογλου αναχώρησαν μαζί από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα