Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή

15:36 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δρακόντεια είναι, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία τόσο στην περιοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία αλλά και σε άλλες πόλεις, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας του Σώματος για συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Από νωρίς το πρωί και ειδικότερα μετά το μεσημέρι η Αστυνομία έκανε έντονη την παρουσία της γύρω από το κτίριο της Βουλής.

Τοποθετήθηκαν

κιγκλιδώματα τόσο στη βόρεια πλευρά του κτιρίου που γειτνιάζει με το δημοτικό κήπο Λευκωσίας όσο και επί της Λεωφόρου Νεχρού στα ανατολικά και στα δυτικά.

Συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στα κάγκελα του χώρου στάθμευσης του παλιού νοσοκομείου ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν όλα τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.

Γύρω στις 14:30 έφτασε στο χώρο ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια τόσο στην περιοχή της Βουλής όσο και σε άλλες πόλεις έτσι ώστε οι διαδηλωτές να μπορέσουν να μεταβούν απρόσκοπτα από τις πόλεις όπου διαμένουν στη Βουλή και «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους μέσα σε κόσμια, νόμιμα πλαίσια».

«Να παραμείνουν εδώ στο χώρο για τον απόλυτα αναγκαίο χρόνο, όπως αυτοί κρίνουν και μετά να τους διευκολύνουμε να πάνε πίσω στον προορισμό τους με απόλυτη ασφάλεια» πρόσφερε.

Εξήγησε πως ρόλος της Αστυνομίας είναι επίσης να διασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση των Βουλευτών και των εργαζομένων στο κτίριο της Βουλής.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη σύσκεψη το πρωί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας με εκπροσώπους των συντεχνιών, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως αρχικά πραγματοποιήθηκε εσωτερική σύσκεψη στην Αστυνομία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων κατά την οποία οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης. «Σίγουρα θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση προς εκείνους οι οποίοι θέλουν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους. Εκεί που μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί και υπομονετικοί θα το κάνουμε, όμως εκεί που χρειάζεται θα είμαστε αποφασιστικοί», επεσήμανε.

Ανέφερε πως στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Cyta και της ΑΗΚ και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δύο οργανισμών, κατά την οποία, όπως είπε, υπήρξε πλήρης συναντίληψη.

«Όλοι έδειξαν κατανόηση, όλων η προσπάθεια, οι ενέργειες, η συμπεριφορά είναι να εκδηλωθεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων σε απόλυτα κόσμια πλαίσια» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο αυξήθηκε ο αριθμός των μελών της Αστυνομίας στην περιοχή σε σχέση με χτες, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε πως η Αστυνομία συζητώντας όλα τα ενδεχόμενα αλλά και με βάση κάποιες πληροφορίες αποφάσισε όπως λάβει επιπρόσθετα μέτρα τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα