Στον «αέρα» οι ιδιωτικοποιήσεις (Νέα εξέλιξη)

15:57 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα απορρίπτει την παράγραφο της τροπολογίας του ΔΗΚΟ που προβλέπει την εσαεί διασφάλιση του καθεστώτος του δημοσίου υπαλλήλου για τους εργαζομένους στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, τίθεται θέμα εκταμίευσης της επόμενης δόσης από τους δανειστές της Κύπρου,

γεγονός που θα οδηγήσει σε οδυνηρές εκπλήξεις, προειδοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Είπε, επίσης, ότι εάν ανατραπεί η βασική αρχή και φιλοσοφία του νομοσχεδίου, αναμφίβολα θα υπάρξει πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “η Κυβέρνηση, καταθέτοντας το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, πιστεύει ότι με αυτό το νομοσχέδιο ήταν μέσα στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης”, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση “θεωρεί ότι και οι τροποποιήσεις που αποδέχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών ήταν και αυτές μέσα στα πλαίσια”.

“Ελπίζουμε να μείνουμε μέσα στα πλαίσια για να μην υπάρξει πρόβλημα με αποδοχή από πλευράς των δανειστών μας, γιατί τίθεται θέμα εκταμίευσης της δόσης και υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, δίχως την εκταμίευση, να βρεθούμε προ οδυνηρών εκπλήξεων τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πληρωμής μισθών και συντάξεων”, επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η Τρόικα δυσανασχετεί με τις εξελίξεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “εάν ανατραπεί η βασική αρχή και φιλοσοφία του νομοσχεδίου, θα υπάρξει πρόβλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία”.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι “η Κυβέρνηση είναι σαφής”, δηλαδή ότι “πρέπει να παραμείνουμε μέσα στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης και των θέσεων και απόψεων των δανειστών μας, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και την αξιοπιστία μας και να εκταμιευθεί η δόση”.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “ο Υπουργός Οικονομικών είναι σε συνεχή επαφή με τους δανειστές μας και, αν χρειαστεί οτιδήποτε, θα ενημερώσει το κοινοβούλιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα