Οι πολλές δίαιτες δεν «χαλάνε» τον μεταβολισμό

15:33 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το να κάνει ένας άνθρωπος συνέχεια δίαιτα και μετά να ξαναπαίρνει τα χαμένα κιλά μπορεί να ολέθριο για το ηθικό του, αλλά τουλάχιστον δεν «χαλάει» μακροπρόθεσμα τον μεταβολισμό του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η είδηση καταρρίπτει μια ευρύτατα διαδεδομένη πεποίθηση, που θέλει τις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους να καθιστούν τελικά ολοένα δυσκολότερη την απώλεια των περιττών κιλών.

Τη μελέτη εκπόνησαν ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας του Καρκίνου Fred Hutchinson, στο Σιατλ,

και είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι «δίαιτες γιο-γιο» όπως αποκαλούνται δεν ασκούν αρνητικές επιδράσεις στην μελλοντική ικανότητα για αδυνάτισμα.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν προγενέστερες μελέτες οι οποίες να εξέτασαν τις επιδράσεις των αυξομειώσεων του βάρους στην σύσταση του σώματος και στις μεταβολικές και ορμονικές αλλαγές που προκαλεί το να αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιος τη δίαιτα και τις συνήθειές του όσον αφορά την άσκηση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αν ΜακΤίρναν.

Και πρόσθεσε: «Το ιστορικό αποτυχημένων προσπαθειών αδυνατίσματος δεν πρέπει να αποθαρρύνει ένα άτομο από τις μελλοντικές προσπάθειες να χάσει τα περιττά του κιλά..

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα