Σε Σύσκεψη Αρχηγών για την οικονομία επιμένουν οι Οικολόγοι

15:02 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων εκφράζει «μεγάλη απογοήτευση» για την απόρριψη από την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ της εισήγησης για σύγκληση Σύσκεψης Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ώστε να συζητηθεί το θέμα της οικονομίας και των προτάσεων της Τρόικας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η Εκπρόσωπος του Κινήματος  Ελένη Χρυσοστόμου κάλεσε την Κυβέρνηση «να κάνει δεύτερες σκέψεις και να καλέσει όλα τα κόμματα για συνδιάσκεψη, διαβούλευση και συναπόφαση για το καλό του τόπου μας».

«Είναι η ίδια η κυβέρνηση που επικαλείται την ενότητα με

την πρώτη ευκαιρία, ας δείξει και έμπρακτα πως το εννοεί», είπε η κ. Χρυσοστόμου.

Πρόσθεσε  ότι «η όποια αντιπαράθεση και μυστικότητα περί του θέματος αυτού, μόνο ζημιογόνα μπορεί να είναι για την χώρα μας για αυτό και αντίθετα, υποστηρίζουμε την ανακωχή των αντιπαραθέσεων και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων από όλα τα κόμματα».

Η κ. Χρυσοστόμου είπε επίσης ότι  η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει  για τις όποιες προτάσεις ή ιδέες έχουν κατατεθεί από την Τρόικα και να εφαρμόσει διαδικασίες διαφάνειας, αφού το θέμα αυτό αφορά το μέλλον του κυπριακού λαού  στο σύνολο του και όχι μίας μεμονωμένης κομματικής μερίδας.

Εξέφρασε την ετοιμότητα του Κινήματος Οικολόγων «να συμβάλει με ιδέες και προτάσεις προς ‘αντιμετώπιση’ των προτάσεων ή ιδεών της Τρόικας».

Παράλληλα, η κ. Χρυσοστόμου, διαβεβαίωσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, «ότι οι θέσεις των Οικολόγων θα είναι και σε αυτή την περίπτωση φιλολαϊκές, φιλοαναπτυξιακές και φιλοπεριβαλλοντικές».

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι μόνο με τα μέτρα λιτότητας δεν θα διορθωθεί το πρόβλημα και δεν θα ανακάμψει η οικονομία.

«Ως Κίνημα Οικολόγων είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε περικοπή επιδομάτων που επηρεάζουν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες», είπε η κ. Χρυσοστόμου.

Ανέφερε, επίσης, ότι «έχουμε επανειλημμένα θέσει τις θέσεις μας για δημιουργία θέσεων εργασίας με την εφαρμογή των πρακτικών της πράσινης ανάπτυξης, θέμα άλλωστε που συζητιέται  ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως λύση για ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα