ΓΓ ΑΚΕΛ: Στόχος η υπεράσπιση αρχών με την υποψηφιότητα Μαλά

22:12 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, μιλώντας απόψε στην Ορμήδεια, σε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στο πραξικόπημα και την εισβολή, υποστήριξε την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ προς την κομματική βάση για την υποψηφιότητα του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά στις προεδρικές εκλογές του 2013.

Στο πηδάλιο της Κύπρου

πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται άνθρωπος που να υπερασπίζεται αρχές και την αξιοπρέπεια του λαού μας και που να μένει όρθιος στις έξωθεν πιέσεις, να θέλει την Κύπρο να είναι γέφυρα ειρήνης των λαών και όχι προγεφύρωμα των ΝΑΤΟϊκών, να σέβεται τις εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, να έχει όραμα, ενθουσιασμό και ορμή για προοδευτικές αλλαγές στην κοινωνία και στην πολιτεία της Κύπρου, είπε ο Αντρος Κυπριανού.

«Η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ προς την κομματική βάση, για την υποψηφιότητα του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά στοχεύει ακριβώς σε αυτό», δήλωσε. Οταν το ΑΚΕΛ πάρει τις αποφάσεις του, τότε σύσσωμη η Αριστερά θα ριχθεί στη μάχη, είπε, και υπέδειξε ότι η μάχη των προεδρικών εκλογών «θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς».

Ανασκουμπωνόμαστε για να φράξουμε το δρόμο στο συντηρητικό νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά και να ανοίξουμε νέους δρόμους και νέα προοπτική για το λαό, την πατρίδα και τους εργαζόμενους, είπε.

Για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο, πως βρίσκεται σήμερα σε πολύ σημαντική φάση, ίσως στην πιο σημαντική φάση της ιστορίας του. Η επιθετικότητα της Τουρκίας και η αδιαλλαξία του Ερογλου, δυναμιτίζουν κάθε προοπτική ομοσπονδιακής λύσης, συμπλήρωσε.

«Το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όμως, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την υπόθεση του Κυπριακού. Ούτε θα πέσουμε στην παγίδα να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού», διεμήνυσε, για να προσθέσει ότι θα συνεχίσουν να καλούν σε ενότητα όλων των Κυπρίων.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 1974, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ακόμα κι αν κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε η αλήθεια είναι ότι, τέτοιες μέρες, οι πικρές μνήμες επιστρέφουν αδυσώπητες».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, απαντώντας σε όσους «για ευνόητους λόγους -είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα- λένε ότι το να επιμένουμε να λέμε ορισμένες αλήθειες για το 1974 και να δακτυλοδείχνουμε τους ένοχους, είναι παρελθοντολογία και ανάξεση πληγών», είπε πως «η ιστορική αλήθεια είναι βάλσαμο για τις πληγές της Κύπρου».

Συμπλήρωσε πως με το Πόρισμα της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου υπάρχουν πλέον ντοκουμέντα, στοιχεία, μαρτυρίες και αδιάσειστη τεκμηρίωση για όλα αυτά.

Βέβαια, είπε, «ο λαός μας δεν χρειαζόταν πορίσματα, ούτε περιμένει πότε ο Συναγερμός και το ΕΥΡΩΚΟ να τα εγκρίνουν για να μάθει όσα υπέστη και όσα βίωσε στο πετσί του» και αναφέρθηκε στον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, που φέρει την κύρια ευθύνη για την τραγωδία του 1974, στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή.

«Αυτή είναι η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού. Η βαρβαρότητα του τούρκικου σοβινισμού, του

Keywords
Τυχαία Θέματα