Νέα τεχνολογία βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πετρελαιοκινητήρων της Volvo

21:04 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Volvo ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο πρόκειται να λανσάρει μια νέα γενιά κινητήρων ντίζελ με την ονομασία Volvo Engine Architecture (VEA), η οποία θα φέρει μια καινούργια τεχνολογία, που τεχνολογία ονομάζεται i-ART και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της είναι η μείωση της κατανάλωσης και η διατήρηση των επιδόσεων.

Αυτή η τεχνολογία ελέγχει με ξεχωριστό αισθητήρα

την πίεση καυσίμου σε κάθε μπεκ, αντί της παραδοσιακής μεθόδου τού ενός αισθητήρα για το σύνολο των μπεκ του common rail. Με τον τρόπο αυτόν, διατηρώντας τη διάταξη common rail, δίνεται η δυνατότητα να αυξομειώνεται ο ψεκασμός καυσίμου σε κάθε έναν από τους τέσσερις κυλίνδρους ανεξάρτητα, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία.

Στην i-ART τεχνολογία, κάθε μπεκ διαθέτει στην κορυφή του έναν μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή που καταγράφει την πίεση του ψεκαζόμενου καυσίμου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο ήχος από τη λειτουργία του κινητήρα ντίζελ αποκτά πιο μπάσα χροιά.

Ο Ντέρεκ Κραμπ αντιπρόεδρος κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης της Volvo Cars, δήλωσε ότι «η αύξηση της πίεσης σε τόσο υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με το σύστημα i-ART, αποτελούν μια νέα πρόκληση για την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων».

Η Volvo έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των μονάδων ντίζελ και ανάμεσα στις καινοτομίες, που καθιέρωσε, είναι η εφεύρεση του αισθητήρα-λάμδα το 1976.
Το φθινόπωρο, η Volvo εκτός από τη νέα γενιά κινητήρων ντίζελ θα παρουσιάσει και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καύσιμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα