Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ΡΙΚ και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

19:49 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΡΙΚ και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία Συνεργασίας, προς αμοιβαίο όφελος αλλά και προς όφελος της κοινωνίας, με στόχο την άμεση προώθηση αναπτυξιακών και άλλων δράσεων.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η Συμφωνία Συνεργασίας προνοεί, μεταξύ άλλων, την από κοινού εκπόνηση μελετών και την υποβολή προτάσεων με στόχο την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, καθώς και την αξιοποίηση του αρχειακού υλικού του ΡΙΚ

και της εξ αποστάσεως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και τεχνολογικής υποδομής του ΑΠΚΥ με στόχο τη διάχυση της γνώσης σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τη συμφωνία ΡΙΚ-AΠΚΥ υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Χρίστου.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας προνοούνται επίσης η αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης (συμβατικής και ψηφιακής) του ΑΠΚΥ από το ΡΙΚ και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ΡΙΚ στα προγράμματα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία», καθώς και η προσφορά θέσεων σύντομης πρακτικής μαθητείας στο ραδιόφωνο, τηλεόραση και portal του ΡΙΚ σε φοιτητές του ΑΠΚΥ.

Παράλληλα, προνοεί την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ΑΠΚΥ για την παροχή αριθμού «μερικών υποτροφιών» (partial scholarships) σε προσωπικό του ΡΙΚ, καθώς και τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης, σύντομης διάρκειας, ειδικά σχεδιασμένων σε αντικείμενα αιχμής που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της κοινωνίας, οργανωμένων συνόλων ή ομάδων εργαζομένων.

Κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στα Λατσιά, ο κ. Συμεού ανέφερε ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κομμάτι του λαού, είναι κοντά στις χαρές και τα προβλήματα των Κυπρίων, κοντά στην παραγωγή σκέψης και επομένως πολύ κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που είναι φορείς της παιδείας και της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Χρίστου καλωσόρισε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου την αντιπροσωπεία του ΡΙΚ, σημειώνοντας πως μέσα από τη συνεργασία σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό επίπεδο, τα δύο Ιδρύματα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη συμμετοχή τους σε αναπτυξιακά έργα με εξωτερική χρηματοδότηση, να αξιοποιηθεί η τεχνολογική υποδομή και η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ για προώθηση της διά βίου μάθησης και να προωθηθούν έργα με κοινωνικό αντίκτυπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα