Τη διερεύνηση καταγγελιών για το Διοικητή ζητά το ΕΥΡΩΚΟ

19:55 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα ζητά να διερευνηθούν από τη Βουλή τα όσα δημοσιεύονται την Τρίτη στην εφημερίδα «Πολίτης» που, όπως αναφέρει, φέρουν το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη «είτε να έχει αποκρύψει την αλήθεια είτε να έχει παρουσιάσει ψευδή στοιχεία στη Βουλή για τους όρους εντολής για την έρευνα της Alvarez & Marsal».

Ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ

καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει εντολή για να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, «γιατί στη κρίσιμη συγκυρία που διερχόμαστε το ελάχιστο που οφείλει η πολιτεία προς τους Κύπριους πολίτες είναι η αλήθεια και η απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για το σημερινό μας κατάντημα».

Προστίθεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «για άλλους όρους εντολής ενημέρωσε τη Βουλή ο κ. Δημητριάδης και άλλοι όροι περιέχονται στο τελικό πόρισμα έρευνας της Alvarez & Marsal, που ο ίδιος ο Διοικητής παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής».

Συμπληρώνεται επίσης ότι ενώ σε εμπιστευτική επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Διοικητής ανέφερε ότι η έρευνα «αφορά τη Cyprus Popular Bank Co. Ltd και τη Τράπεζα Κύπρου», από το ίδιο το πόρισμα της Alvarez & Marsal διαφαίνεται ότι η Λαϊκή έμεινε έξω από την έρευνα.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα