Νέα πολιτική κρίση στα κατεχόμενα

15:44 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Άλλο κρίση και άλλο πρόβλημα δήλωσε σήμερα ο “πρωθυπουργός”, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου σχολιάζοντας δημοσιεύματα και δηλώσεις στον τ/κ Τύπο για διακοπή της “κυβερνητικής” συνεργασίας Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού και Δημοκρατικού κόμματος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις πριν από το “υπουργικό συμβούλιο” σήμερα ο κ. Γιοργκαντζίογλου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορά το διορισμό προέδρου στην εφορευτική επιτροπή του ευρωπαϊκού “πανεπιστημίου” Λεύκας και τη διαφορά που έχει προκύψει ως προς το πρόσωπο, είπε ότι “άλλο κρίση και άλλο διαφωνία”.

Σε δηλώσεις του

στη Χαβαντίς, ο ΓΓ του ΔΚ – ΕΔ, Χασάν Τατσόι (που προέρχεται από τους αντάρτες “βουλευτές” του κόμματος Εθνικής Ενότητας που προσχώρησαν στο ΔΚ) ανέφερε ότι θα προτείνει στην κεντρική επιτροπή του κόμματος τη διάσπαση της συνεργασίας με το ΡΤΚ. “Ως ΓΓ αξιολογώ αυτό το ενδεχόμενο, θα το συζητήσω με τον πρόεδρο και θα συγκαλέσω την κεντρική επιτροπή να δούμε το θέμα. Γιατί η κατάσταση έφτασε σε σημείο που το μαχαίρι χτύπησε κόκαλο”.

Ο κ. Τατσόι είπε ότι τα πράγματα ξεκίνησαν με την απόλυση ατόμων που είχαν προσληφθεί εκτάκτως στο “δημόσιο” κατά τη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ. Η “κυβέρνηση”, πρόσθεσε, δεν διοικείται από τον “πρωθυπουργό” (και πρόεδρο του ΡΤΚ) αλλά κατευθείαν από την κεντρική επιτροπή του ΡΤΚ, κάνοντας λόγο σε αδυναμία του Οζκάν Γιοργκαντζίογλου ως “πρωθυπουργού” να αντιδράσει.

Κατηγόρησε δε το ΓΓ του ΡΤΚ, Κουτλάι Ερκ για την κρίση που υπήρξε στο “διοικητικό συμβούλιο” της “κεντρικής συνεργατικής τράπεζας”, λέγοντας πως αυτός ήταν πίσω της ενώ και για το διορισμό στο ευρωπαϊκό “πανεπιστήμιο” Λεύκας, υποστήριξε ότι το ΡΤΚ δείχνει ηγεμονικές τάσεις, “όπως παντού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα