Εκπληκτικά παιχνίδια στο Champions League απόψε

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν περιμένει στο «Αλιάνζ Αρίνα» την Μάντσεστερ Γιουνάτεντ με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Βαυαροί στο πρωτάθλημα γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από 53 αγωνιστικές από την Άουγκσμπουργκ με 1-0 με τον Γκουαρντιόλα να κάνει πολλές αλλαγές. Γενικότερα η Μπάγερν δείχνει να μένει από κίνητρο αφού έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα καιρό τώρα. Στα αγωνιστικά δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Καταλανό τεχνικό αφού εκτός πλάνων είναι οκτώ παίκτες: Τιμωρημένοι είναι οι Σβαϊνστάιγκερ και Μαρτίνεθ, τραυματίες οι Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Στάρκε, Ρέντερ και

Μπαντστούμπερ.

Η Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Μόναχο δείχνοντας να είναι σε καλή κατάσταση. Η ομάδα του Μόγιες έκανε περίπατο στην έδρα της Νιούκαστλ την οποία συνέτριψε με 4-0. Το ευχάριστο για τον Σκωτσέζο τεχνικό είναι το γεγονός ότι ο Ρούνεϊ είναι κανονικά στην αποστολή. Αντίθετα, στην Αγγλία έμεινε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μαρουάν Φελαϊνί και Ράφαελ που είναι τραυματίες, και ο Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Οι δύο ομάδες έχουν σημαντική προϊστορία στην διοργάνωση αφού εκτός από τον αξέχαστο τελικό της Βαρκελώνης, έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση και τις δύο φορές.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Την ώρα που η μάχη για το πρωτάθλημα καλά κρατεί, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τα λένε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα του Σιμεονε να έχει ένα μικρό προβάδισμα από το 1-1 της Βαρκελώνης.

Οι «ροχιμπλάνκος» συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο πρωτάθλημα. Με βασικές απουσίες κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για τον σημερινό αγώνα ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ντιέγκο Κόστα ο οποίος αποχώρησε τραυματίας την προηγούμενη εβδομάδα στο «Καπ Νου». Επίσης, αμφίβολος είναι και ο Αρντά Τουράν με τις πιθανότητες πάντως να είναι με το μέρος του.

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Μαδρίτη γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να σκοράρει για να έχει ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Στο πρωτάθλημα παραμένει στο κυνήγι της Ατλέτικο μετά την δύσκολη νίκη επί της Μπέτις με 3-1. Στα αγωνιστικά ο Τάτα Μαρτίνο δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, ενώ και ο Κάρλες Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι ιατρικά έτοιμος.

Προϊστορία

Σύμμαχος της Ατλέτικο στην σημερινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα θα είναι και η προϊστορία, αφού στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέτικο έχει 50 νίκες, 23 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ οι μπλαουγκράνα έκαναν «διπλό» 33 φορές. Πάντως, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τα λένε στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα