Συλλούρης: «Να μην θεωρείται αυτοσκοπός η στήριξη των τραπεζών»

15:10 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η αναβολή της συζήτησης για το θέμα της κύριας κατοικίας θα πρέπει να αξιοποιηθεί για περαιτέρω μελέτη και πιο σωστή προσέγγιση, αναφορικά με το γενικότερο ζήτημα της αναδιάρθρωσης δανείων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

“Φτάνει

πια να θεωρούμε ότι είναι αυτοσκοπός η στήριξη των τραπεζών. Τις τράπεζες τις στηρίζουμε για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και να στηρίξουν τους πολίτες” είπε στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά από συναντήσεις που είχε σήμερα με ομάδα κυβερνητικών γιατρών και με αντιπροσωπεία του προσφυγικού σωματείου “Αδούλωτη Κερύνεια”.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα επανάληψης της προσέγγισης της τουρκικής πλευράς “να αξιοποιεί τις συνομιλίες για επικοινωνιακούς λόγους για να δημιουργεί προβλήματα για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και όλο αυτό το πλέγμα που κάθε άλλο παρά δίνει το συμπέρασμα ότι ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού”.

Είπε πως θα “πρέπει η δική μας πλευρά να επιμείνει στην ενεργοποίηση της ΕΕ στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και όχι στη βάση της προσωπικής ατζέντας του οποιουδήποτε και να δράσει προληπτικά”.

Στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Συλλούρης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι από το Φεβρουάριο άρχιζε να αποκόπτεται επιπλέον φόρος εισοδήματος από μισθωτούς οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη χηρείας.

“Η προσέγγιση να φορολογείται η σύνταξη χηρείας σε συνδυασμό με το μισθό, γεγονός που αυξάνει πάρα πολύ τη φορολογία είναι μια λανθασμένη προσέγγιση, μια απαράδεκτη και απάνθρωπη προσέγγιση και πρέπει πάραυτα να μας προβληματίσει” ανέφερε.

“Είναι ένα λάθος το οποίο κάναμε ως Βουλή στηρίζοντας βεβαίως την πρόταση της Κυβέρνησης, και το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί καθώς επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα σε οικογένειες οι οποίες ήδη έχουν πληγεί και με πολλούς άλλους τρόπους” πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με ομάδα κυβερνητικών γιατρών, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι συζητήθηκε η πρόταση των γιατρών για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, εξέλιξη η οποία, όπως είπε, θεωρούν ότι θα βοηθήσει την υπηρεσία χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

“Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι πρόκειται για μια προσέγγιση η οποία έχει καλή βάση και που θα πρέπει να μελετηθεί, ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται ότι δεν μπορούν να γίνονται προσλήψεις και δεν υπάρχουν λεφτά για επενδύσεις στον τομέα της υγείας” είπε, ενώ με αφορμή αυτά δήλωσε ότι “δεν σηκώνει άλλη αναβολή η εφαρμογή ενός Σχεδίου Υγείας”.

Σχετικά τέλος με τη συνάντηση με το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια” ο κ. Συλλούρης είπε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ανησυχίες που υπάρχουν οι οποίες σχετίζονται και με το ότι δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις και πως με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις και ανησυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα