Παπαδάκης: Αυτονόητη αναγκαιότητα η προστασία της οικογενειακής εστίας

14:37 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η προστασία της οικογενειακής εστίας και της επαγγελματικής στέγης αποτελεί αυτονόητη κοινωνική αναγκαιότητα, δηλώνει η ΕΔΕΚ, δια του Γραμματέα της Κ.Ε. και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος ανέφερε, παράλληλα, ότι είναι αδιανόητο να φτάσουμε στο σημείο επιδότες να βγάζουν τον φτωχόκοσμο από τα σπίτια τους και η Πολιτεία να παρακολουθεί με απάθεια.

Σε δηλώσεις στα γραφεία της ΕΔΕΚ,

ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η ΕΔΕΚ εδώ και 20 μήνες κατέθεσε πρόταση για προστασία της οικογενειακής εστίας και της επαγγελματικής στέγης με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, καθώς θεωρεί αυτονόητο, όπως είπε, ότι πρέπει να βοηθήσουμε τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών που είτε έχασαν τις δουλειές είτε για άλλους μετρήσιμους και αντικειμενικούς λόγους, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους συνεπεία της οικονομικής κρίσης και των μέτρων του Μνημονίου.

“Ήμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε εισήγηση που βελτιώνει την πρόταση της ΕΔΕΚ και βοηθά έμπρακτα τον απλό κόσμο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του”, ανέφερε και πρόσθεσε πως το κόμμα του επιμένει σε μια ισορροπημένη πρόταση, με συγκεκριμένα κριτήρια που θα βοηθά τον κόσμο που έχει καταστραφεί από την οικονομική κρίση χωρίς να ευθύνεται και χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος.

“Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη σταθερότητας του τραπεζικού μας συστήματος και για αυτό το λόγο προτείναμε τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων και συγκεκριμένων δικαστικών διαδικασιών ώστε όλα να γίνονται με διαφάνεια και να μην μπορούν τυχόν επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν το σχέδιο κοινωνικής προστασίας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι επιδότες θα βγάζουν τον φτωχόκοσμο από τα σπίτια τους και η Πολιτεία θα παρακολουθεί με απάθεια”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα