Νέα κλιμάκωση κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ

14:15 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη ΔΕΘ την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων προπηλακίστηκε ο Γερμανός Πρόξενος, πραγματοποιούν από  το πρωί εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής  Αυτοδιοίκησης –ΟΤΑ- Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

και ζητούν την αθώωση των συναδέλφων τους, ενώ έχει κηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται, εκτός των άλλων για να αποτρέψουν στην πράξη τις απολύσεις-διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων. Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.»

Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης ότι «Προχώρησε για… παραδειγματισμό στη σύλληψη τριών συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στο κτίριο της Δ.Ε.Θ., την ημέρα διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων, στο πλαίσιο της οποίας προετοιμάζονταν το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων….[..]… Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά την άμεση αθώωση τους, γιατί ο μόνος που έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί είναι ο κ. Φούχτελ. Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας με τις προσβλητικές, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, συστήνοντας επί τις ουσίας απολύσεις, ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, σε αναβρασμό παραμένει η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς σε αρκετούς δήμους οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις καταλήψεις ζητώντας από τις δημοτικές αρχές να μην στείλουν λίστες με ονόματα υποψηφίων για να περάσουν στην εφεδρεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως απαιτεί η σχετική εγκύκλιος που διανεμήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των όρων που Μνημονίου 3 που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα.  Η εγκύκλιος ορίζει ως τελευταία ημέρα για την αποστολή των ονομάτων των εργαζομένων που θα περάσουν σε «εφεδρεία»  την σημερινή.

Στο Δήμο Αθηναίων, όπως και σε άλλους δήμους της χώρας, από το πρωί έξω από το Δημαρχείο έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι ενώ συνεχίζεται και η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών. Στο Δήμο Πειραιά, ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, όπως και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι ανά την ελληνική επικράτεια έχουν αρνηθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να στείλουν λίστες με ονόματα στο υπουργείο.

Οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ συμπίπτουν χρονικά με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που γνωστοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής, η οποία προβλέπει ενεργοποίηση αυτόματης ρήτρας επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι δημοσιονομικοί και οικονομικοί στόχοι σε όλα νομικά πρόσωπα του δημοσίου, α

Keywords
Τυχαία Θέματα