Μητσόπουλος: Πρωταρχικός παράγοντας για ασφαλή οδήγηση η καλή κατάσταση των οχημάτων

16:38 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η καλή κατάσταση των οχημάτων αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για ασφαλή οδήγηση και τα ελαστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πορείας του οχήματος, αφού είναι τα μόνα σημεία επαφής ανάμεσα στο δρόμο και στο όχημα, ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, σε χαιρετισμό στην 3η παρουσίαση παγκύπριας έρευνας για τα ελαστικά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Στο χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε η Πρώτη Διοικητικός Λειτουργός του Υπουργείου Αφροδίτη Κουφτερού,

ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ανέφερε ότι η καλή ποιότητα ελαστικών καθώς και η καλή συντήρησή τους επιβάλλεται για την αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Ο Υπουργός τόνισε ότι οι οδικές συγκρούσεις μπορούν να αποφεύγονται, με σωστή συμπεριφορά και τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ‘μαγκιά’ να ριψοκινδυνεύουμε τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων στο δρόμο, είτε πρόκειται για συνεπιβάτες μας, είτε για οδηγούς και επιβάτες άλλων αυτοκινήτων, είτε για πεζούς ή ποδηλάτες».

Ο κ. Μητσόπουλος αφού σημείωσε ότι η οδική ασφάλεια αφορά την ποιότητα των δρόμων και των οχημάτων μας, την αποτελεσματικότητα της άμεσης περίθαλψης των τραυματιών και το επίπεδο της οδικής συμπεριφοράς, πρόσθεσε ότι η οδική συμπεριφορά μας συναρτάται απόλυτα με τις καθιερωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και πρακτικές.

«Για το λόγο αυτό, η συστράτευση της Κοινωνικής Συμμαχίας για την οδική ασφάλεια στις προσπάθειές μας είναι θεμελιώδους σημασίας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα