Η κρίση στην οικονομία απαιτεί σοβαρότητα απαντά στο ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ

17:33 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι κρίσιμες στιγμές που περνά η οικονομία του τόπου επιβάλλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους επανάλαβε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας δηλώσεις του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου για τη φοροδιαφυγή .

«Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να διδαχθούμε από όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι πως ο λαϊκισμός, τα συνθήματα και η ανευθυνότητα μόνο σε περιπέτειες μπορεί να οδηγήσουν» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «γι’ αυτό δεν θα ακολουθήσουμε

το ΑΚΕΛ στον δρόμο του λαϊκισμού και της άγονης αντιπαράθεσης».

«Ακούγοντας τις σημερινές δηλώσεις του ΑΚΕΛ για την φοροδιαφυγή δεν μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης «πως ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ, αποσυρθήκαν οι προτάσεις για προσωπική ευθύνη των διευθυντών για οφειλές εταιρειών».

Λέγοντας ότι όπως εξήγησαν όλοι οι φορείς που τοποθετήθηκαν στην Βουλή, αυτό παραβιάζει την πιο βασική έννοια του εταιρικού νόμου που αφορά στην περιορισμένη ευθύνη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ανάλογη ρύθμιση ουσιαστικά θα κατέστρεφε την Κύπρο ως κέντρο παροχής υπηρεσιών».

«Αντί κάποιοι να εφευρίσκουν συνεχώς νέες δικαιολογίες για το υπαρκτό πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ας αναλάβουν επιτέλους τις δικές τους ευθύνες και ας δώσουν λύση στην σκανδαλώδη αδυναμία επίδοσης κλήσεων», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ συμπληρώνοντας πως οι Κυβερνώντες πρέπει να διασφαλίσουν ταυτόχρονα ότι και το κράτος θα είναι συνεπές στις δικές του οικονομικές υποχρεώσεις έναντι των πολιτών, είτε αυτές αφορούν επιστροφές φόρων, είτε αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις, οι οποίες προσεγγίζουν τα 550 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα