Η επιπλέον εργασία μέσω smartphones επηρεάζει αρνητικά την υγεία

15:03 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άνθρωποι ρισκάρουν την υγεία τους όταν εργάζονται μέσω smartphones, tablets και laptops έχοντας φύγει από το γραφείο τους, σύμφωνα με την Chartered Society of Physiotherapy, στη Βρετανία.

Όπως σημειώνει, οι άνθρωποι έχουν γίνει σκλάβοι της οθόνης και συχνά εργάζονται κατά τη διάρκεια της μετακίνησης ή μετά την επιστροφή στο σπίτι. Προσθέτει ότι η άσχημη στάση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση

και τον αυχένα.

Διαδικτυακή έρευνα σε 2.010 εργαζόμενους, από τον Βρετανικό Οργανισμό, ανακάλυψε ότι σχεδόν δυο τρίτα όσων ρωτήθηκαν συνέχισαν να εργάζονται εκτός ωραρίου γραφείου.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσθέτουν στο ωράριο περισσότερες από 2 επιπλέον ώρες κοιτάζοντας την οθόνη, κατά μέσον όρο, καθημερινά.

Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι η μεγάλη ποσότητα εργασίας και η μείωση της πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν οι 2 κύριες αιτίες για τον επιπλέον φόρτο.

Η πρόεδρος του Οργανισμού, Dr Helena Johnson, χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικά τα ευρήματα.

Δήλωσε, ότι η επιπλέον εργασία στο σπίτι, μπορεί να μοιάζει καλή βραχυπρόθεσμη λύση, ενώ αν γίνει τακτικό μέρος του απογευματινού σας προγράμματος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως πόνο στη μέση και τον αυχένα, καθώς και νόσους που συνδέονται με το στρες. Πρόσθεσε, ότι αυτή είναι ιδιαίτερα η περίπτωση αν χρησιμοποιεί κάποιος μικρές συσκευές και δεν σκέφτεται τη στάση του. Συνιστά αν αισθάνεστε πίεση να μιλήσετε στον εργοδότη σας.

Βρετανικά σωματεία δήλωσαν ότι χρειάζεται να μάθουν οι άνθρωποι να κλείνουν τις συσκευές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα