Ικανοποίηση για την καταδίκη της τουρκικής στάσης από πολιτικές ομάδες ΕΚ

14:12 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απόλυτη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στις συναντήσεις του με όλες τις αντιπροσωπείες πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όλες οι αντιπροσωπείες «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο έχουν καταδικάσει τη στάση της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την άρνηση της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυπριακή Προεδρία», εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός

το οποίο δεν θα πρέπει να παροράται», δήλωσε μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της πολιτικής ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σημείωσε πως η Κυπριακή Προεδρία, παρά το ότι δεν έχει στην ημερήσια της διάταξη το Κυπριακό, «δίνει μια πολύ σημαντική δυνατότητα, να αναδειχτεί η αρνητική αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά της Τουρκίας και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Τουρκία στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων».

«Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν την Κυπριακή Προεδρία, για να δώσουμε αυτή τη διάσταση των συμπεριφορών της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες που συγκρούονται ευθέως με τη στάση της απέναντι σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να κατέχει ευρωπαϊκά εδάφη, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τμήμα του οποίου είναι και η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της και διατυπώνει πολεμικές απειλές», συμπλήρωσε.

«Αυτήν την Τουρκία είναι που χωρίς πολλή προσπάθεια, μπορούμε να εκθέτουμε ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων μας», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα