Αντιδράσεις κομμάτων για την απόφαση αναστολής ποινικών διώξεων για το Μαρί

14:22 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου για  απαλλαγή του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη από τις 26 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε καθώς και την αναστολή της ποινικής δίωξης του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη στην Κύπρο, στη βάση αποφάσεων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

ΕΔΕΚ : Αναστολή ποινικής δίωξης Συνταγματάρχη Γεωργιάδη

Σε ό,τι αφορά την αναστολή της ποινικής δίωξης του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί,

ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως παρόλο που το δικαίωμα του Γενικού Εισαγγελέα να αναστέλλει οποιαδήποτε ποινική δίωξη είναι αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο, η αναστολή ωστόσο της ποινικής δίωξης εναντίον του συγκεκριμένου κατηγορουμένου δημιουργεί στην κοινή γνώμη μεγάλες απορίες και πολλά ερωτηματικά.

Πρόσθεσε πως δεδομένου του ότι η τραγωδία στο Μαρί έχει συγκλονίσει και συνεχίζει να συγκλονίζει το λαό μας είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα να δοθούν πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που επέβαλαν τη συγκεκριμένη αναστολή ποινικής δίωξης. Διαφορετικά, πρόσθεσε, «τα ερωτηματικά και οι απορίες θα εξακολουθούν να πλανώνται και το περί δικαίου αίσθημα του λαού και ιδιαίτερα των πονεμένων συγγενών των θυμάτων της έκρηξης του Μαρί θα πληγεί καίρια».

Διατύπωσε, τέλος, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ το ερώτημα «γιατί ανεστάλη η ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου κατηγορούμενου».

Ενημέρωση από Εισαγγελέα για την απόφαση αναστολής ποινικής δίωξης για Μαρί ζητά το ΕΥΡΩΚΟ

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Πόλυς Παλλήκαρος ζήτησε όπως ο Γενικός Εισαγγελέας προβεί σε ενημέρωση για την απόφαση για αναστολή της ποινικής δίωξης του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη, για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

«Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Γενικού Εισαγγελέα να αναστέλλει ποινική δίωξη κατηγορούμενου. Ωστόσο, το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο και αγγίζει πολλές πτυχές της δημόσιας και πολιτικής ζωής”, δήλωσε ο κ. Παλλήκαρος.

Πρόσθεσε πως η “πολιτεία, η δικαιοσύνη και η κοινωνία έχουν να αντικρύσουν συνανθρώπους μας που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θέλουμε να ενημερωθούμε για το σκεπτικό της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα. Η διαφάνεια θα αποτρέψει το οποιοδήποτε, έστω και ίχνος αμφιβολίας, για τις ενέργειες της δικαιοσύνης», είπε ο κ. Παλλήκαρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα