ΕΥΡΩΚΟ: H Κυβέρνηση να ενημερώσει την οικονομία

14:32 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Πόλυς Παλλήκαρος ζήτησε «επιτακτικά» από την Κυβέρνηση να ενημερώσει τα κόμματα και το λαό, για τις ενέργειές της που αφορούν την οικονομία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παλλήκαρος ανέφερε πως “τα κόμματα και ο λαός δεν γνωρίζουν αν έχει καν κατατεθεί αίτημα για δάνειο από τη Ρωσία. Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του EuroGroup και ενδεχόμενης προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης είναι άγνωστη. Τα μέτρα που ετοίμασε

η Κυβέρνηση είναι κλειδωμένα στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών και του Προεδρικού. Όλα αυτά είναι ενδείξεις μη σοβαρού και πρόχειρου χειρισμού και πολιτικής κρυψίνοιας».

Είπε πως “οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά κυρίως ο λαός, ο οποίος υποφέρει έντονα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης απαιτούν συλλογική και άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής πραγματικότητας. Φαίνεται, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, που περνά η κυπριακή οικονομία».

«Η σύγκληση της σύσκεψης για την οικονομία, την οποία το ΕΥΡΩΚΟ χαιρέτισε, παρέμεινε διακήρυξη και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά η που συμβαίνει. Η Κυβέρνηση μετρά ώρες και ο λαός μετρά τα αποθέματα της υπομονής του. Και τα δύο έχουν εξαντληθεί», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα