Γ. Λουκαΐδης: Ο μνημονιακός δρόμος είναι αφ’ αυτού αδιέξοδος

20:11 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε γραπτή δήλωση-απάντηση του στο ΔΗΚΟ, αναφέρει πως “εκτιμώντας ως θετική εξέλιξη, καλωσορίζουμε τη συμφωνία του ΔΗΚΟ με την ανάλυση του ΑΚΕΛ ως προς τις αρνητικότατες επιπτώσεις του μνημονίου και των

σκληρών πολιτικών λιτότητας στην κυπριακή οικονομία”.

Ενώ όμως, προσθέτει, το ΔΗΚΟ εκτιμά, επίσης σωστά, ότι ανάλογες πολιτικές δεν συμβάλλουν και δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας, εντούτοις την ίδια στιγμή αυτοαναιρεί τη θέση του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι εντός του μνημονίου και του φαύλου κύκλου ύφεσης που έχουμε εισέλθει, μπορούμε να πετύχουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και να πετύχουμε ανάπτυξη.

“Ο μνημονιακός δρόμος είναι αφ’ αυτού αδιέξοδος και εφόσον όλοι διατεινόμαστε ότι ενδιαφερόμαστε να μην καταστήσουμε τους φτωχούς- φτωχότερους και τους πλούσιους- πλουσιότερους, η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να το πετύχουμε είναι ο απεγκλωβισμός από τον μνημονιακό ζυγό”, προσθέτει.

Εκτός κι αν οι φίλοι του ΔΗΚΟ, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, εκτιμούν ότι στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και αλλού αυτό που συμβαίνει είναι να γίνονται οι φτωχοί πλουσιότεροι και οι πλούσιοι φτωχότεροι.

Όσο αφορά την επιμονή από πλευράς ΔΗΚΟ στην επίρριψη ευθυνών στην προηγούμενη Κυβέρνηση, στην οποία και το ίδιο συμμετείχε για 3,5 χρόνια, ένα έχουμε να επαναλάβουμε, αναφέρει, πως “όποια και να ήταν η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, οι τεράστιες ζημιές των τραπεζών θα οδηγούσαν ούτως ή άλλως σε αποκλεισμό από τις αγορές και σε αναγκαστική προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης”.

Αυτό καταμαρτυρούν, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, τα ίδια τα γεγονότα, όπως αυτά εξελίχθηκαν μέχρι και τα Eurogroup της 15ης και της 25ης Μαρτίου, των οποίων οι καταστροφικές αποφάσεις δεν αφορούσαν τα δημόσια οικονομικά αλλά τις ζημιές του τραπεζικού τομέα.

“Στο βαθμό που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, και υπάρχουν, αυτές αφορούν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που δημιούργησαν τα τελευταία σχεδόν δυο χρόνια ένα πέπλο πολιτικής προστασίας για συγκεκριμένους τραπεζίτες και τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα